Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Позната нова локација нишке Хитне помоћи

rssBookmark and Share

Ниш 26.03.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Директор УКЦ Ниш Зоран Перишић најавио је пресељење Хитне помоћи у нови објекат на Византијском булевару, између Тржног центра "Стоп шоп" и ДИС-а. Овај корак представља нови концепт развоја Хитне помоћи у Нишу, који је подржан на иницијативу министарке здравља др Данице Грујичић.

Илустрација
Илустрација

Перишић наглашава да је тренутна локација Хитне помоћи, удаљена само 50 метара од Ургентног центра, непрактична те да нова зграда треба да се налази у дијеловима града са бољим саобраћајним комуникацијама и више паркинг простора. Градско земљиште од једног хектара на Византијском булевару идеално је за изградњу новог објекта.

Изградња нове зграде Хитне помоћи ће се одвијати по модуларном принципу, што ће омогућити брзу реализацију пројекта, слично као што се ради и са новом Гинекологијом и Породилиштем. Тренутни простор Хитне помоћи ће бити преусмјерен ка клиничком здравству након пресељења.

Перишић истиче подршку државе у инфраструктурним пројектима у здравству, те наглашава важност едукације нових кадрова за рад у новим објектима.

Клинички центар очекује одобрење измена планова од стране одборника нишке Скупштине до 10. априла, како би започела изградња нове зграде Хитне помоћи. Ово је важан корак ка унапређењу здравствене инфраструктуре у Нишу и побољшању приступа хитној медицинској помоћи за грађане.


#   Ниш   Хитна помоћ   Зоран Перишић   Универзитетски клинички центар ниш
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима