Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poznata nova lokacija niške Hitne pomoći

rssBookmark and Share

Niš 26.03.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Direktor UKC Niš Zoran Perišić najavio je preseljenje Hitne pomoći u novi objekat na Vizantijskom bulevaru, između Tržnog centra "Stop šop" i DIS-a. Ovaj korak predstavlja novi koncept razvoja Hitne pomoći u Nišu, koji je podržan na inicijativu ministarke zdravlja dr Danice Grujičić.

Ilustracija
Ilustracija

Perišić naglašava da je trenutna lokacija Hitne pomoći, udaljena samo 50 metara od Urgentnog centra, nepraktična te da nova zgrada treba da se nalazi u dijelovima grada sa boljim saobraćajnim komunikacijama i više parking prostora. Gradsko zemljište od jednog hektara na Vizantijskom bulevaru idealno je za izgradnju novog objekta.

Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći će se odvijati po modularnom principu, što će omogućiti brzu realizaciju projekta, slično kao što se radi i sa novom Ginekologijom i Porodilištem. Trenutni prostor Hitne pomoći će biti preusmjeren ka kliničkom zdravstvu nakon preseljenja.

Perišić ističe podršku države u infrastrukturnim projektima u zdravstvu, te naglašava važnost edukacije novih kadrova za rad u novim objektima.

Klinički centar očekuje odobrenje izmena planova od strane odbornika niške Skupštine do 10. aprila, kako bi započela izgradnja nove zgrade Hitne pomoći. Ovo je važan korak ka unapređenju zdravstvene infrastrukture u Nišu i poboljšanju pristupa hitnoj medicinskoj pomoći za građane.


#   Niš   Hitna pomoć   Zoran Perišić   Univerzitetski klinički centar niš
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima