Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупачка Болница добила најмодерније санитетско возило и медицинске апарате

rssBookmark and Share

Прокупље 12.02.2019. Јужна Србија Инфо

Прокупачка Општа болница „Др Алекса Савић“ набавила је најмодерније медицинске апарате и санитетско возило, комплетно опремљено за пратњу пацијената са медицинском екипом, вредно 4.785.228 динара, саопштили су из те здравствене установе.

Прокупачка Болница добила најмодерније санитетско возило и медицинске апарате

Како је изјавила Натали Николић, задужена за односе са јавношћу, возило ће значајно унапредити и побољшати свакодневне активности Одељења за пријем и збрињавање хитних стања и Службе за болничко-санитетски транспорт, а пацијентима ће се обезбедити да што пре и најсигурније буду транспортовани до клиничких центара у Нишу и Београду.

Према њеним  речима, за Одељење ортопедије набављен је најсавременији систем за хирургију костију вредан 2.190.000 динара, који ће побољшати квалитет операција и смањити упућивање пацијената из Топличког округа на Ортопедске операције у клиничке центре у Нишу и Београду.

Она је нагласила да је Болница набавила и савремени ултразвучни апарат чија је вредност 3.014.400 динара и који ће значајно унапредити рад на Одељењу радиологије.

„Овим апаратима осавремењен је рад лекара, а пацијентима омогућено да у најкраћем року добију правовремену и стручну лекарску помоћ“, додаје Николић.

Прокупачка Болница, једина стационарна установа за све становнике Топличког округа, ускоро ће бити пресељена у најмодернију зграду у 30.000 квадрата сада незавршеног Дома здравља у Прокупљу.

У току су припремне радње за увођење енергетске ефикасности на постојећем објекту прокупачког Дома здравља, а како је планирано, радови ће почети са првим лепим данима у марту месецу ове године.

Ова инвестиција, вредна две и по милијарде динара, у потпуности ће бити финансирана из буџета Републике Србије.

Коментара: 0


#   Прокупље   Др Алекса Савић болница   санитет   возило   медицински апарати
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима