Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупачка болница набавила ново санитетско возило

rssBookmark and Share

Прокупље 22.09.2017. Јужна Србија Инфо

Због све већег обима посла и саме патологије болести која захтева транспорт пацијената на терцијални ниво здравствене заштите менаџмент Болнице “Др Алекса Савић” одлучио се за куповину новог санитетског возила.

Прокупачка болница набавила ново санитетско возило

Вредност купљеног возила износи три милиона динара.

Директорица Болнице Сњежана Арсић напомиње да је возило узето на лизинг и да ће бити отплаћено у наредне четири године.

- И поред тешке материјалне ситуације постојећи возни парк, који се састоји од девет санитетских возила, било је неопходно обновити. Возила болнице у просеку на годишњем нивоу пређу око 500 хиљада километара, изјавила је директорица и додала да су средства за куповину обезбедили из сопствених извора.

Према њеним речима у многе здравствене установе месечно се превезе око 500 пацијената.

Безбедност пацијената и радника који учествују у транспорту су на првом месту. У великом броју случајева, због озбиљности и тежине болести, неопходна је адекватна, стручна пратња лекара и техничара у транспорту. Болница поседује само два реаномобила, која и по неколико пута дневно возе пацијенте до Ниша. Санитетским возилима врши се превоз до многих здравствених установа широм Србије, када су у питању операције срца, контролни прегледи, бањска лечења, превоз пацијената на хемодијализу или зрачење.

Поред постојећег броја, за нормалан и квалитетан рад неопходна су још најмање три санитетска возила, сматра директорица прокупачке болнице.

Са подручја свих општина Топличког округа свакодневно се довозе и одвозе пацијенти на дијализу.

- Један од великих проблема је тај што, изузев Општине Прокупље, немамо никакву помоћ других топличких општина. У прокупачкој болници лече се  пацијенти из Блаца, Куршумлије и Житорађе. Сматрам да би и друге локалне самоуправе требале на одређен начин да помогну рад болнице, изјавила је Сњежана Арсић додавши да је задовољна досадашњом сарадњом са руководством прокупачке општине.

Коментара: 0


#   Прокупље   Др Алекса Савић болница   санитет   возило   Сњежана Арсић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима