Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupačka bolnica nabavila novo sanitetsko vozilo

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.09.2017. Južna Srbija Info

Zbog sve većeg obima posla i same patologije bolesti koja zahteva transport pacijenata na tercijalni nivo zdravstvene zaštite menadžment Bolnice “Dr Aleksa Savić” odlučio se za kupovinu novog sanitetskog vozila.

Prokupačka bolnica nabavila novo sanitetsko vozilo

Vrednost kupljenog vozila iznosi tri miliona dinara.

Direktorica Bolnice Snježana Arsić napominje da je vozilo uzeto na lizing i da će biti otplaćeno u naredne četiri godine.

- I pored teške materijalne situacije postojeći vozni park, koji se sastoji od devet sanitetskih vozila, bilo je neophodno obnoviti. Vozila bolnice u proseku na godišnjem nivou pređu oko 500 hiljada kilometara, izjavila je direktorica i dodala da su sredstva za kupovinu obezbedili iz sopstvenih izvora.

Prema njenim rečima u mnoge zdravstvene ustanove mesečno se preveze oko 500 pacijenata.

Bezbednost pacijenata i radnika koji učestvuju u transportu su na prvom mestu. U velikom broju slučajeva, zbog ozbiljnosti i težine bolesti, neophodna je adekvatna, stručna pratnja lekara i tehničara u transportu. Bolnica poseduje samo dva reanomobila, koja i po nekoliko puta dnevno voze pacijente do Niša. Sanitetskim vozilima vrši se prevoz do mnogih zdravstvenih ustanova širom Srbije, kada su u pitanju operacije srca, kontrolni pregledi, banjska lečenja, prevoz pacijenata na hemodijalizu ili zračenje.

Pored postojećeg broja, za normalan i kvalitetan rad neophodna su još najmanje tri sanitetska vozila, smatra direktorica prokupačke bolnice.

Sa područja svih opština Topličkog okruga svakodnevno se dovoze i odvoze pacijenti na dijalizu.

- Jedan od velikih problema je taj što, izuzev Opštine Prokuplje, nemamo nikakvu pomoć drugih topličkih opština. U prokupačkoj bolnici leče se  pacijenti iz Blaca, Kuršumlije i Žitorađe. Smatram da bi i druge lokalne samouprave trebale na određen način da pomognu rad bolnice, izjavila je Snježana Arsić dodavši da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa rukovodstvom prokupačke opštine.


#   Prokuplje   Dr Aleksa Savić bolnica   sanitet   vozilo   Snježana Arsić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima