Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скините умор са лица затезањем очних капака!

Bookmark and Share

09.03.2021. Никола Стојановић

Када изнад ока постоји вишак коже стварање ефекта „мачијих очију“ је краткотрајно уз упитне резултате. Са друге стране, када се прво отклони вишак коже кроз затезање онда је и ова интервенција трајнија, а некад је и само затезање довољно да се постигне жељени изглед.

Скините умор са лица затезањем очних капака!

Узроци спуштених капака су бројни: генетика, лош квалитет живота, лош сан, болести...,али је ефекат увек исти – уморан поглед који додаје године лицу и чини да се осећамо лошије када погледамо свој одраз у огледалу.

Срећом, постоји решење за овај проблем - оперативно и неоперативно затезање очних капака чиме се уз минималне корекције постижу врхунски резултати.

Неоперативне методе за затезање очних капака

Креме које хладе подручје око очију су добар начин да се смање отоци и капци подигну. Сличан ефекат имају и чајеви који тренутно одмарају танку кожу чиме се поглед отвара и лице освежава. 

Ипак, ово су пропратне методе које добро дођу као додатак оперативном и неоперативном поступку за затезање очних капака. У ситуацији да дуже времена имате проблем спуштених очних капака, морате се подвргнути некој од естетских интервенција за подизање капака.

Затезање очних капака нитима доноси брзо решавање проблема које ће доносити добре резултате дуги низ година. Нити су безбедне, разграђују се у телу и поред физичког затезања уједно и подстичу кожу на производњу колагена, тако да се лице затеже, а и боре пеглају.

У случају да немате велику опуштеност коже ботокс и хијалурон могу да помогну да боре буду мање уочљиве око очију. Али ако имате вишак коже ова метода неће дати очекиване резултате као затезање.

Блефаропластика – оперативно затезање очних капака

Пронађите клинику и врхунског хирурга са искуством у овој области и доживећете трајан препород! Блефаропастика је операција на горњим или доњим капцима чиме се одстрањује вишак коже и масноће па се капци правилно подижу, а кожа затеже.

Реч је о краћој процедури – 30 минута за горњи капак и око 45 минута за доњи. Операција затезања очних капака је безболна и опоравак није тежак. Од вас се очекује да сачувате рез од прашине, сунчеве светлости и да што више одмарате очи током недељу дана, а  резултати су трајни.

Иако је ово готово рутинска интервенција важно је да хирург правилно процени коју  количину коже треба да уклони јер капци неће бити симетрични или се чак може и угрозити правилно трептање ока. Један од проверених и поузадних хирурга из окулопластичне хирургије др. Зоран Жикић офрамолог из Окулопласта, бави се овим проблемима већ дужи низ година.

Пут ка естетском улепшавању лица води преко очију!

Многе даме, а све чешће и мушкарци, се одлучују да подигну обрве и искосе углове очију јер такав облик ока даје посебну лепоту лицу.

Ипак, овој интервенцији треба да претходи затезање очних капака да би се уклонио вишак коже и добио отворенији поглед са мање видљивим естетским корекцијама. Зато неке интервенције изгледају природније, а неке не. 

Није важно да ли говоримо о моди коју желите на свом лицу или имате стварне потребе услед спуштених капака и вишка коже, прави начин за стварање доброг изгледа је затезања очних капака. Ово је метода коју требате пробати међу првим интервенцијама јер ствара одличан ефекат уз минималне корекције. Ублажићете старење и умор на лицу, а да то ипак делује природно и лепо.


#   пластична хиругија   очи   естетска хирургија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима