Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skinite umor sa lica zatezanjem očnih kapaka!

Bookmark and Share

09.03.2021. Nikola Stojanović

Kada iznad oka postoji višak kože stvaranje efekta „mačijih očiju“ je kratkotrajno uz upitne rezultate. Sa druge strane, kada se prvo otkloni višak kože kroz zatezanje onda je i ova intervencija trajnija, a nekad je i samo zatezanje dovoljno da se postigne željeni izgled.

Skinite umor sa lica zatezanjem očnih kapaka!

Uzroci spuštenih kapaka su brojni: genetika, loš kvalitet života, loš san, bolesti...,ali je efekat uvek isti – umoran pogled koji dodaje godine licu i čini da se osećamo lošije kada pogledamo svoj odraz u ogledalu.

Srećom, postoji rešenje za ovaj problem - operativno i neoperativno zatezanje očnih kapaka čime se uz minimalne korekcije postižu vrhunski rezultati.

Neoperativne metode za zatezanje očnih kapaka

Kreme koje hlade područje oko očiju su dobar način da se smanje otoci i kapci podignu. Sličan efekat imaju i čajevi koji trenutno odmaraju tanku kožu čime se pogled otvara i lice osvežava. 

Ipak, ovo su propratne metode koje dobro dođu kao dodatak operativnom i neoperativnom postupku za zatezanje očnih kapaka. U situaciji da duže vremena imate problem spuštenih očnih kapaka, morate se podvrgnuti nekoj od estetskih intervencija za podizanje kapaka.

Zatezanje očnih kapaka nitima donosi brzo rešavanje problema koje će donositi dobre rezultate dugi niz godina. Niti su bezbedne, razgrađuju se u telu i pored fizičkog zatezanja ujedno i podstiču kožu na proizvodnju kolagena, tako da se lice zateže, a i bore peglaju.

U slučaju da nemate veliku opuštenost kože botoks i hijaluron mogu da pomognu da bore budu manje uočljive oko očiju. Ali ako imate višak kože ova metoda neće dati očekivane rezultate kao zatezanje.

Blefaroplastika – operativno zatezanje očnih kapaka

Pronađite kliniku i vrhunskog hirurga sa iskustvom u ovoj oblasti i doživećete trajan preporod! Blefaropastika je operacija na gornjim ili donjim kapcima čime se odstranjuje višak kože i masnoće pa se kapci pravilno podižu, a koža zateže.

Reč je o kraćoj proceduri – 30 minuta za gornji kapak i oko 45 minuta za donji. Operacija zatezanja očnih kapaka je bezbolna i oporavak nije težak. Od vas se očekuje da sačuvate rez od prašine, sunčeve svetlosti i da što više odmarate oči tokom nedelju dana, a  rezultati su trajni.

Iako je ovo gotovo rutinska intervencija važno je da hirurg pravilno proceni koju  količinu kože treba da ukloni jer kapci neće biti simetrični ili se čak može i ugroziti pravilno treptanje oka. Jedan od proverenih i pouzadnih hirurga iz okuloplastične hirurgije dr. Zoran Žikić oframolog iz Okuloplasta, bavi se ovim problemima već duži niz godina.

Put ka estetskom ulepšavanju lica vodi preko očiju!

Mnoge dame, a sve češće i muškarci, se odlučuju da podignu obrve i iskose uglove očiju jer takav oblik oka daje posebnu lepotu licu.

Ipak, ovoj intervenciji treba da prethodi zatezanje očnih kapaka da bi se uklonio višak kože i dobio otvoreniji pogled sa manje vidljivim estetskim korekcijama. Zato neke intervencije izgledaju prirodnije, a neke ne. 

Nije važno da li govorimo o modi koju želite na svom licu ili imate stvarne potrebe usled spuštenih kapaka i viška kože, pravi način za stvaranje dobrog izgleda je zatezanja očnih kapaka. Ovo je metoda koju trebate probati među prvim intervencijama jer stvara odličan efekat uz minimalne korekcije. Ublažićete starenje i umor na licu, a da to ipak deluje prirodno i lepo.

Komentara: 0


#   plastična hirugija   oči   estetska hirurgija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima