Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradske stipendije za talente

rssBookmark and Share

Niš 20.02.2018. Belami portal, Južna Srbija Info

Komisija za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata raspisala je Javni poziv za stipendiranje talentovanih učenika i studenata u 2018. godini.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Javni poziv je objavljen na sajtu Grada Niša i oglasnim tablama organa i službi Grada u ulici Nikole Pašića broj 24 i ulici Vožda Karađorđa broj 16. Rok za podnošenje prijava je 28. februar 2018. godine.

Uslovi i kriterijumi za dodelu stipendija učenicima srednjih škola su da su redovni učenici srednje škole čiji je osnivač Republika Srbija i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, da imaju prosek ocena tokom srednjoškolskog obrazovanja najmanje 4,50 i da su najmanje dva puta, u poslednje tri godine, osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo Kalendarom takmičenja.

Studenti visokoškolskih ustanova koji konkurišu za dodelu gradskih stipendija treba da ispune sledeće uslove, da su studenti akademskih studija prvog, drugog ili trećeg stepena, da su u statusu studenta čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije na svakoj godini tekućih studija. Ovaj uslov se ne odnosi na prvu godinu.

Jedan od uslova za studente je i da su  prethodne stepene studija završili sa najnižom prosečnom ocenom 9 na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija, da imaju najnižu prosečnu ocenu 9 na svakoj godini tekućih studija i  da su školske 2017/2018 prvi put upisali jesenji semestar odgovarajuće godine studija u statusu studenta čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Kandidati, takođe, ne smeju da imaju prekide u studiranju, ali i da nisu stariji od 26 godina.

Studenti prve godine osnovnih akademskih studija, osim što ispunjavaju opšte uslove i kriterijume za dodelu stipendija, mogu ostvariti pravo na stipendiju samo ukoliko su najmanje dva puta u poslednje tri godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo Kalendarom takmičenja.

Isplata odobrene stipendije biće u 12 mesečnih rata.

Komentara: 0


#   Niš   stipendije   studenti   konkurs   Ministarstvo prosvete   javni poziv   srednje škole   Komisija za podsticaj talentovanim studentima
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima