Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дробњак би да повећа путарине: Возачима није много, а значило би за одржавање?!

Bookmark and Share

09.11.2020. Н1, ТВ Прва

Вршилац дужности директора Путева Србије Зоран Дробњак најавио је да ће од Владе Србије тражити да повећа цену путарина за пет или шест одсто.

Дробњак би да повећа путарине: Возачима није много, а значило би за одржавање?!

Дробњак је гостујући на ТВ Прва рекао да то поскупљење путарина за возаче не би било велико, а Путеви Србије би имали на располагању више новца за одржавање и обнову путне мреже.  

"Путеви Србије би могли више да помогну у одржавању саобраћајница које су у надлежности локалних самоуправа", рекао је Дробњак.  

Коментаришући извештај Државне ревизорске институције, у којме је наведено да он не може да буде шест година у статусу в.д. директора, Дробњак је рекао да је на Влади да покрене процедуру за избор новог директора. Казао је да је већ 13 година на челу Путева Србије, као и да је имао одличну сарадњу са свим досадашњим министрима у том ресору. 

Истакао је да је током тих 13 година обновљено или изграђено око 10.000 километара путева, не рачунајући изградњу нових ауто-путева.

Коментара: 1


#   Путеви Србије   путарина   Зоран Дробњак
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Alejandro Del Hierro, 09.11.2020.:
    Путеви се одржавају и од средстава од регистрације возила, као и од акциза. Путарина ту има, или треба да има, мизерно учешће


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима