Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Drobnjak bi da poveća putarine: Vozačima nije mnogo, a značilo bi za održavanje?!

Bookmark and Share

09.11.2020. N1, TV Prva

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je da će od Vlade Srbije tražiti da poveća cenu putarina za pet ili šest odsto.

Drobnjak bi da poveća putarine: Vozačima nije mnogo, a značilo bi za održavanje?!

Drobnjak je gostujući na TV Prva rekao da to poskupljenje putarina za vozače ne bi bilo veliko, a Putevi Srbije bi imali na raspolaganju više novca za održavanje i obnovu putne mreže.  

"Putevi Srbije bi mogli više da pomognu u održavanju saobraćajnica koje su u nadležnosti lokalnih samouprava", rekao je Drobnjak.  

Komentarišući izveštaj Državne revizorske institucije, u kojme je navedeno da on ne može da bude šest godina u statusu v.d. direktora, Drobnjak je rekao da je na Vladi da pokrene proceduru za izbor novog direktora. Kazao je da je već 13 godina na čelu Puteva Srbije, kao i da je imao odličnu saradnju sa svim dosadašnjim ministrima u tom resoru. 

Istakao je da je tokom tih 13 godina obnovljeno ili izgrađeno oko 10.000 kilometara puteva, ne računajući izgradnju novih auto-puteva.

Komentara: 1


#   Putevi Srbije   putarina   Zoran Drobnjak
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Alejandro Del Hierro, 09.11.2020.:
    Putevi se održavaju i od sredstava od registracije vozila, kao i od akciza. Putarina tu ima, ili treba da ima, mizerno učešće


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima