Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Putarina: Od danas sa srpskim tagom (ENP) i u Severnoj Makedoniji

rssBookmark and Share

Preševo 01.07.2023. Maja Vodeničarski Niške vesti, Južna Srbija Info

Brže i jeftinija putarina kroz Makedoniju za naše sunarodnike koji imaju ENP uređaj krenuo je danas, isti tag uređaj važi za putovanja kroz Severnu Makedoniju i Srbiju, piše “Blic Biznis”.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Vozači pritom dobijaju dva benefita – naplatnu rampu prolaziće brže, ali i jeftinije, piše Blic Biznis.

Kako su potvrdili Blicu u JP “Putevi Srbije”, sistem zajedničke elektronske naplate uspešno je prošao sve testove, spreman je za korišćenje i startuje sutra. To praktično znači da svi koji svojim autom putuju na more u Grčku mogu da koriste brzu traku kroz Severnu Makedniju, odnosno da sa srpskim tagom za naplatu putarine, kroz susednu državu prolaze skoro bez zaustavljanja.


Putarina je na ovaj način i jeftinija šest odsto u odnosu na regularno plaćanje s obzirom na to da je putarina skoro poskupela za 14 odsto, a za vozače koji koriste tag uređaj 8 odsto.

“Sada će biti mnogo brže i kroz Makedoniju i kroz Srbiju, ali i jeftinije. Tag uređaj je moguće kupiti na mnogim mestima, i na pumpama, i u Pošti. Košta 2.022 dinara”, rekao Blicu Zoran Drobnjak, v.d. JP Puteva Srbije.


#   Putevi Srbije   Preševo   putarina   Zoran Drobnjak   Republika Severna Makedonija   ENP   elektronska naplata   ENP putarina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima