Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Момировић и Сотировски обишли фирме „Милк Хаус“ и „Унијапак“

rssBookmark and Share

Ниш 30.08.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је са министром унутрашње и спољне трговине Томиславом Момировићем у уторак је обишла две домаће фирме које послују у Нишу „Милк Хаус“ и „Унијапак“ а које запошљавају велики број радника и својим производима су присутне на домаћем и на тржишту земаља у региону.

Момировић и Сотировски обишли фирме „Милк Хаус“ и „Унијапак“

Градоначелница Сотировски је истакла да је број запослених подигнут и износи 91.000 радника док је број незапослених пао на нешто више од 18.000 . Уз подршку Владе и председника Александра Вучића ради се на стварању доброг амбијента за инвеститоре, а план Града је да комунално опреми индустријску зону од 200 хектара за све који желе да покрену производњу у Нишу .

Министар Момировић је истако да је Ниш град који се јако и снажно развија. Посебно је истако да му је драго да Отворени Балкан даје конкретне резултате на терену јер нишке компаније извозе своје производе у Северну Македомију без вишеграничних процедура.

Момировић је додао да је са градоначелницом Ниша разменио идеје како да помогну младим привредницима.

Градоначелница Ниша Сотировски и министар Момировић су се састали и са представницима Регионалне привредне коморе Ниш и Клубом привредника Ниш са којима су имали садржајан састанак.

Током боравка у Нишу министар Момировић је са градоначелницом Сотировски обишао и Археолошко налазиште Медијана.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Томислав Момировић   Милк хаус   Унијапак
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима