Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка јавна предузећа: Плате натпросечне, а губици расту

rssBookmark and Share

Ниш 03.09.2019. Бета

Извештаји јавно-комуналних предузећа и установа у Нишу, које је на последњој седници усвојило Градско веће, показују да су у првих шест месеци ове године са губитком пословала предузећа "Горица", "Градска топлана" и Завод за урбанизам.

Нишка јавна предузећа: Плате натпросечне, а губици расту

Предузеће за погребне услуге „Горица“ је прву половину године завршила са губитком од 17 милиона динара, Топлана је имала губитак од 46 милиона динара, а Завод за урбанизам губитак од четири милиона динара.

Како је речено на седници Већа, позитивно су пословала јавно-комунална предузећа „Медиана“, „Наисус“, „Обједињена наплата“, „Тржница“, „Паркинг сервис“, Дирекција за јавни превоз града Ниша, Дирекција за изградњу, Градска стамбена агенција и „Нишстан“.

У односу на прво тромесечје број предузећа која су пословала са губитком је смањен, јер у „минусу“ више нису „Медиана“ и „Тржница“.

Упоредни преглед тромесечног и шестомесечног извештаја о раду јавно-комуналних предузећа показује да губици у „Горици“ расту пошто су након прва три месеца износили 4,5 милиона динара, а након шест месеци 17 милиона динара. Топлана је успела да губитак смањи са 150 на 46 милиона динара.

Подаци из тромесечног извештаја говоре да запослени у Топлани имају просечну бруто плату од 77.522 динара, по чему то предузеће предњачи међу јавно-комуналним предузећима.

Коментара: 0


#   Ниш   јавна предузећа   Градска топлана ЈКП   Дирекција за јавни превоз   Горица ЈКП   Дирекција за изградњу   губитак
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима