Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška javna preduzeća: Plate natprosečne, a gubici rastu

rssBookmark and Share

Niš 03.09.2019. Beta

Izveštaji javno-komunalnih preduzeća i ustanova u Nišu, koje je na poslednjoj sednici usvojilo Gradsko veće, pokazuju da su u prvih šest meseci ove godine sa gubitkom poslovala preduzeća "Gorica", "Gradska toplana" i Zavod za urbanizam.

Niška javna preduzeća: Plate natprosečne, a gubici rastu

Preduzeće za pogrebne usluge „Gorica“ je prvu polovinu godine završila sa gubitkom od 17 miliona dinara, Toplana je imala gubitak od 46 miliona dinara, a Zavod za urbanizam gubitak od četiri miliona dinara.

Kako je rečeno na sednici Veća, pozitivno su poslovala javno-komunalna preduzeća „Mediana“, „Naisus“, „Objedinjena naplata“, „Tržnica“, „Parking servis“, Direkcija za javni prevoz grada Niša, Direkcija za izgradnju, Gradska stambena agencija i „Nišstan“.

U odnosu na prvo tromesečje broj preduzeća koja su poslovala sa gubitkom je smanjen, jer u „minusu“ više nisu „Mediana“ i „Tržnica“.

Uporedni pregled tromesečnog i šestomesečnog izveštaja o radu javno-komunalnih preduzeća pokazuje da gubici u „Gorici“ rastu pošto su nakon prva tri meseca iznosili 4,5 miliona dinara, a nakon šest meseci 17 miliona dinara. Toplana je uspela da gubitak smanji sa 150 na 46 miliona dinara.

Podaci iz tromesečnog izveštaja govore da zaposleni u Toplani imaju prosečnu bruto platu od 77.522 dinara, po čemu to preduzeće prednjači među javno-komunalnim preduzećima.


#   Niš   javna preduzeća   Gradska toplana JKP   Direkcija za javni prevoz   Gorica JKP   Direkcija za izgradnju   gubitak
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima