Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Родна година на школској економији

rssBookmark and Share

Прокупље 02.09.2016. Топличке вести, Јужна Србија Инфо

На школској економији Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља” у Прокупљу радило се свакодневно током летњих месеци. Ученици са професорима су обављали производну праксу, а радници су били ангажовани на многим пословима у воћњацима, ораницама и школским радионицама.

Фото: Топличке вести
Фото: Топличке вести

– Овогодишњи род шљиве, која је посађена на површини од пет хектара, износио је 55 тона, што је за скоро 10 тона више у односу на прошлу годину. Током лета у пластеницима је убрано скоро 1.000 килограма парадајза, рекао је координатор практичне наставе у Пољопривредној школи Мирко Митровић и додао да у наредном периоду очекује да се обере додатних 300 до 400 килограма парадајза.

Он је напоменуо да су у четири пластеника убране одређене количине краставаца и паприке.

На парцели од четири хектара, након вишегодишњег застоја покошена је детелина.

Током школског распуста радници школе поправили су и извршили репарацију комбајна и многих прикључних пољопривредних машина.

Професор Митровић је посебно истакао да су ученици током производне праксе савесно, дисциплиновано и одговорно обављали све своје радне задатке и да је то била јединствена прилика да знање стечено у учионицама и кабинетима провере и прошире на школској економији.

Коментара: 0


#   Прокупље   шљиве   ученици   професори   пластеници   Пољопривредна школа   економија   принос   Радош Јовановић Сеља ПШ   Мирко Митровић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима