Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Rodna godina na školskoj ekonomiji

rssBookmark and Share

Prokuplje 02.09.2016. Topličke vesti, Južna Srbija Info

Na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja” u Prokuplju radilo se svakodnevno tokom letnjih meseci. Učenici sa profesorima su obavljali proizvodnu praksu, a radnici su bili angažovani na mnogim poslovima u voćnjacima, oranicama i školskim radionicama.

Foto: Topličke vesti
Foto: Topličke vesti

– Ovogodišnji rod šljive, koja je posađena na površini od pet hektara, iznosio je 55 tona, što je za skoro 10 tona više u odnosu na prošlu godinu. Tokom leta u plastenicima je ubrano skoro 1.000 kilograma paradajza, rekao je koordinator praktične nastave u Poljoprivrednoj školi Mirko Mitrović i dodao da u narednom periodu očekuje da se obere dodatnih 300 do 400 kilograma paradajza.

On je napomenuo da su u četiri plastenika ubrane određene količine krastavaca i paprike.

Na parceli od četiri hektara, nakon višegodišnjeg zastoja pokošena je detelina.

Tokom školskog raspusta radnici škole popravili su i izvršili reparaciju kombajna i mnogih priključnih poljoprivrednih mašina.

Profesor Mitrović je posebno istakao da su učenici tokom proizvodne prakse savesno, disciplinovano i odgovorno obavljali sve svoje radne zadatke i da je to bila jedinstvena prilika da znanje stečeno u učionicama i kabinetima provere i prošire na školskoj ekonomiji.

Komentara: 0


#   Prokuplje   šljive   učenici   profesori   plastenici   Poljoprivredna škola   ekonomija   prinos   Radoš Jovanović Selja PŠ   Mirko Mitrović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima