Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Praksa za učenike Poljoprivredne škole u Prokuplju najbitnija za proširenje znanja

rssBookmark and Share

Prokuplje 19.03.2019. Južna Srbija Info

Dolaskom proleća, učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” sada više vremena provode na praktičnoj nastavi koja se obavlja na školskoj ekonomiji. Stečeno znanje u učionicama i kabinetima, srednjoškolski proširuju u pekarskoj radionici, voćnjacima, plastenicima i školskom parku.

Praksa za učenike Poljoprivredne škole u Prokuplju najbitnija za proširenje znanja

Rukovodilac školske ekonomije, Miroslav Mitrović, rekao je da su đaci proteklih dana završili rezidbu voćnih stabala breskve, jabuke, kajsije i kruške, a da će se za par dana završiti i rezidba voćnih stabala šljive-stenlej.

-Tokom prakse u voćnjacima, koji se prostiru na površini od sedam hektara, profesori su učenicima govorili i pokazivali na koji način se odstranjuju zaražene, oštećene i polomljene grane, kako bi se stvorila kruna drveta koja će dati najbolji rod, rekao je on dodao da deca sa zadovoljstvom obavljaju praktičan deo nastave.

Tokom zime, u plastenicima je bila posađena salata koja se sada bere i prodaje zainteresovanim kupcima. Nakon berbe, u dva velika plastenika biće posađen paradajz, krastavac i paprika.

-U plastenicima se učenicima na praktičan način pokazuje tehnologija proizvodnje i zaštite povrtarskih kultura, kaže Mitrović i dodaje da stečeno znanje srednjoškolci najvećim delom primenjuju na svojim porodičnim gazdinstvima.

Učenici pekarskog smera, u svojoj pekarskoj radionici, tokom cele školske godine uče veštinu i tehnologiju pripreme sirovina za pravljenje raznih slatkih i slanih peciva, kolača, bureka i drugih pekarskih proizvoda.

-Praktična nastava, bez obzira gde da se obavlja, je mnogo zanimljiva. Osim praktičnog sticanja znanja, na ovoj nastavi pokazujemo svoje veštine i ideje koje u najvećem delu naši profesori prihvataju, izjavili su učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” u Prokuplju.

Komentara: 0


#   Prokuplje   učenici   Radoš Jovanović Selja PŠ
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima