Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poljoprivredna škola u Prokuplju proslavila "Jubilej za ponos"

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.10.2017. Južna Srbija Info

Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja” u Prokulju obeležila je 90 godina postojanja i uspešnog rada.

Poljoprivredna škola u Prokuplju proslavila "Jubilej za ponos"

Tim povodom u Domu kulture održana je svećana akademija na kojoj su, osim đaka i profesora škole, prisustvovali zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović sa saradnicima, predstavnici topličkih opština, poljoprivrednih škola iz Svilajnca, Leskovca, Svrljiga i drugih opština, privrednog, javnog i društvenog života prokupačke opštine.

Govoreći na akademiji direktor škole Nebojša Bjelić istakao je da se u ovoj obrazovnoj vaspitnoj  ustanova u proteklih devet decenija upisalo 24 hiljade redovnih i više od pet hiljada vanrednih đaka.

-Saradnja sa lokalnom samoupravom bila je na izuzetno visokom nivou.Za rekonstrukciju mokrih čvorova, podova, hidranata i nabavku novog nameštaja iz budžeta Opštine izdvojeno je 6,5 miliona dinara, izjavio je direktor naglasivši da  su oni u proteklom periodu imali dobru saradnju i sa privrednicima i ustanovama iz Prokuplja i drugih topličkih opština.

Zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović  istakao da je škola do sada uvek bila, a to će biti i u narednom periodu, rasadnik dobrih poljoprivrednih stručnjaka i domaćina koje su svoje znanje i rad pokazivali i dokazali na prokupačkim i topličkim poljima.

-Prokupačka opština je poljoprivredni kraj i najveći deo njenog stanovništva bavi se ovom granom privrede. Zbog toga će lokalna samouprava uvek podržavati i pružati adekvatnu pomoć razvojnim projektima škole, izjavio je on.

Na svećanoj akademiji za podršku i pomoć u ostvarivanju ciljeva i dostignuća u školi dodeljene su i zahvalnice.

Zahvalnice su dobili član Opštinskog veća Opštine Prokuplje zadužena za resor prosvete Maja Aranđelović, Dom učenika srednjih škola, pekara “Paša”, agencija “Konsultant-Agrar” i restoran “Olimpic Redidense“ iz Prokuplja, mlekara “Lazar”, destilerija “Mimi” i “Mija” iz Blaca, “Planinka” iz Kuršumlije i “Vino kalem” iz Velikog Drenovca kod Trstenika.

Povodom jubileja škole štampana je monografija Poljoprivredne škole pod nazivom” 90 godina rada” autora prof. Sibina R. Šovića. Direktor Nebojša Bjelić za nekadašnje profesore priredio je prijem u školi. U bogatom kulturno-umetničkom programu učestvovali su učenici škole. 

Komentara: 0


#   Prokuplje   poljoprivreda   proslava   učenici   Akademija   Miroljub Paunović   Dom učenika   lokalna samouprava   jubilej   Dom učenika srednjih škola   Radoš Jovanović Selja PŠ   Nebojša Bjelić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima