Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пољопривредна школа у Прокупљу прославила "Јубилеј за понос"

rssBookmark and Share

Прокупље 10.10.2017. Јужна Србија Инфо

Пољопривредна школа “Радош Јовановић Сеља” у Прокуљу обележила је 90 година постојања и успешног рада.

Пољопривредна школа у Прокупљу прославила "Јубилеј за понос"

Тим поводом у Дому културе одржана је свећана академија на којој су, осим ђака и професора школе, присуствовали заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима, представници топличких општина, пољопривредних школа из Свилајнца, Лесковца, Сврљига и других општина, привредног, јавног и друштвеног живота прокупачке општине.

Говорећи на академији директор школе Небојша Бјелић истакао је да се у овој образовној васпитној  установа у протеклих девет деценија уписало 24 хиљаде редовних и више од пет хиљада ванредних ђака.

-Сарадња са локалном самоуправом била је на изузетно високом нивоу.За реконструкцију мокрих чворова, подова, хидраната и набавку новог намештаја из буџета Општине издвојено је 6,5 милиона динара, изјавио је директор нагласивши да  су они у протеклом периоду имали добру сарадњу и са привредницима и установама из Прокупља и других топличких општина.

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић  истакао да је школа до сада увек била, а то ће бити и у наредном периоду, расадник добрих пољопривредних стручњака и домаћина које су своје знање и рад показивали и доказали на прокупачким и топличким пољима.

-Прокупачка општина је пољопривредни крај и највећи део њеног становништва бави се овом граном привреде. Због тога ће локална самоуправа увек подржавати и пружати адекватну помоћ развојним пројектима школе, изјавио је он.

На свећаној академији за подршку и помоћ у остваривању циљева и достигнућа у школи додељене су и захвалнице.

Захвалнице су добили члан Општинског већа Општине Прокупље задужена за ресор просвете Маја Аранђеловић, Дом ученика средњих школа, пекара “Паша”, агенција “Консултант-Аграр” и ресторан “Olimpic Redidense“ из Прокупља, млекара “Лазар”, дестилерија “Мими” и “Мија” из Блаца, “Планинка” из Куршумлије и “Вино калем” из Великог Дреновца код Трстеника.

Поводом јубилеја школе штампана је монографија Пољопривредне школе под називом” 90 година рада” аутора проф. Сибина Р. Шовића. Директор Небојша Бјелић за некадашње професоре приредио је пријем у школи. У богатом културно-уметничком програму учествовали су ученици школе. 

Коментара: 0


#   Прокупље   пољопривреда   прослава   ученици   Академија   Мирољуб Пауновић   Дом ученика   локална самоуправа   јубилеј   Дом ученика средњих школа   Радош Јовановић Сеља ПШ   Небојша Бјелић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима