Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јапанци донирали најсавременији трактор Пољопривредној школи у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 08.12.2017. Јужна Србија Инфо

Први секретар Амбасаде Јапана у Србији Масајоши Јамато јуче је свечано предао на коришћење најсавременији трактор са савременом опремом ђацима и професорима Средње пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“.

Јапанци донирали најсавременији трактор Пољопривредној школи у Прокупљу

У присуству заменика председника Општине Прокупље, Мирољуба Пауновића и већнице за образовање Општине Прокупље Маје Ранђеловић, ову вредну донацију, дар народа Јапана примио је директор  школе Небојша Бјелић.

Осим трактора, јапанска амбасада је школи, у којој се у 18 одељења школује 407 ученика, за различита пољопривредна занимања, донирала и савремени тробразни плуг и балирку-пресу чија укупна вредност износи 72.000 евра.

-Захваљујем се Општини Прокупље на напорима које улаже у побољшање услова образовања  и свима који су дали свој лични допринос како би ова донација дошла у праве руке. Ова вредна опрема обезбедиће још боље услове за квалитетније спровођење практичног дела наставе, рекао је Јамато и додао да очекује да ће добри односи помоћи у сарадњи између Јапана и Србије и да ће се и убудуће продубљивати и бити све квалитетнији и садржајнији.

-У име локалне самоуправе и грађана Прокупља захвалио бих се Амбасади и народу Јапана за све донације које су до сада упутили нашој општини, рекао је заменик председника Општине Прокупље  Мирољуб Пауновић.

Он је прецизирао да је овај пријатељски народ посебно помагао прокупачким основним и средњим школама као и здравственим установама.

Према његовим речима опрема коју је добила Пољопривредна школа је јако вредна и значиће много ученицима и професорима ове, једне од најбољих  школа у Србији.

Такође је подвукао да су оваква савремена средства неопходна током стицања знања у циљу напретка и примене нових технологија у пољопривредној производњи.

Директор школе Бјелић је захвалио Амбасади Јапана и нагласио да је овакав вид савременог приступа у настави и прави пут до стицања квалитетног знања које је примењиво касније у пракси у циљу подизања квалитета пољопривредне производње у Србији.

Он је рекао да су велики допринос у остваривању овако добре сарадње са јапанском Владом дали Министарство пољопривреде и технолошког развоја  Републике Србије као и Општинa Прокупље.

Коментара: 0


#   Прокупље   образовање   донација   Мирољуб Пауновић   Пољопривредна школа   трактор   Јапан   Министарство пољопривреде   Амбасада Јапана   Радош Јовановић Сеља ПШ   Небојша Бјелић   Масајоши Јамато
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима