Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Топлички пољопривредници лакше до новог трактора - расписан конкурс

rssBookmark and Share

Прокупље 22.02.2022. Јужна Србија Инфо

Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства – Управа за аграрна плаћања расписала је Јавни позив за подношење захтева за одобравање пројеката за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредника у набавку нових трактора.

Топлички пољопривредници лакше до новог трактора - расписан конкурс

озивом за набавку нових трактора обухваћени су сектори млека, меса, воћа, поврћа, грожђа, јаја, одређене врсте житарица и индустријског биља.

Предмет овог, седмог по реду,  јавног позива су инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови у набавци новог трактора са стандардним деловима, уређајима и опремом за извођење пољопривредних радова, укључујући и припадајућу тракторску кабину. Трактори који се субвенционишу из ИПАРД средстава зависе од сектора и обима производње.

Ако се неко бави воћарством на површини од два до десет хектара пријављених површина под засадима моћи ће да набави нови трактор снаге до 60 кW. Пољопривредници који имају веће површине под воћним засадима моћи ће да конкуришу на набавну трактора веће снаге.  По овом Јавном позиву  регистровани пољопривредник може поднети само један захтев за одобравање пројеката.

Рок за подношење захтева за набавку нових трактора је до 22. aприла 2022.године.

Заинтересовани пољопривредници ближе информације и помоћ, могу добити у просторијама Пољопривредне стручне службе ул.Василија Ђуровића Жарког 13, тел: 027/8100525 или у Одељењу за пољопривреду Градске управе Прокупља. (канцеларија бр. 21)


#   Прокупље   конкурс   трактор   Министарство пољопривреде   подстицај
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима