Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Toplički poljoprivrednici lakše do novog traktora - raspisan konkurs

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.02.2022. Južna Srbija Info

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva – Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednika u nabavku novih traktora.

Toplički poljoprivrednici lakše do novog traktora - raspisan konkurs

ozivom za nabavku novih traktora obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, grožđa, jaja, određene vrste žitarica i industrijskog bilja.

Predmet ovog, sedmog po redu,  javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u nabavci novog traktora sa standardnim delovima, uređajima i opremom za izvođenje poljoprivrednih radova, uključujući i pripadajuću traktorsku kabinu. Traktori koji se subvencionišu iz IPARD sredstava zavise od sektora i obima proizvodnje.

Ako se neko bavi voćarstvom na površini od dva do deset hektara prijavljenih površina pod zasadima moći će da nabavi novi traktor snage do 60 kW. Poljoprivrednici koji imaju veće površine pod voćnim zasadima moći će da konkurišu na nabavnu traktora veće snage.  Po ovom Javnom pozivu  registrovani poljoprivrednik može podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata.

Rok za podnošenje zahteva za nabavku novih traktora je do 22. aprila 2022.godine.

Zainteresovani poljoprivrednici bliže informacije i pomoć, mogu dobiti u prostorijama Poljoprivredne stručne službe ul.Vasilija Đurovića Žarkog 13, tel: 027/8100525 ili u Odeljenju za poljoprivredu Gradske uprave Prokuplja. (kancelarija br. 21)


#   Prokuplje   konkurs   traktor   Ministarstvo poljoprivrede   podsticaj
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima