Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Топлица: У току су јавни позиви за подстицаје пољопривредницима, саднице воћа и јагоде

rssBookmark and Share

Прокупље 03.08.2023. Јужна Србија Инфо

Заинтересовани пољопривредни произвођачи још увек могу да конкуришу за подстицајна средства која додељује Министарство пољопривреде Републике Србије.

Илустрација
Илустрација

Како је саопштено у ПСС Прокупље, у току је јавни позив да доделу субвенција за подизање вишегодишњих засада воћа, који траје до 17. августа, као и јавни позив за произвођаче јагода које се саде у трећем кварталу, и за овај вид помоћи државе они могу да конкуришу до 15. септембра.

Најновији јавни позив који је расписан 31. јула односи се на подстицаје за органску сточарску производњу  и трајаће до 31. августа, док се 25. августа завршава рок за подношење захтева за подстицајна средства за органску биљну производњу, која ове године износе око 60.000 динара по хектару, што је највише до сада.

-Што се тиче пољопривредних произвођача са подручја Топличког округа, највеће интересовање је за куповину механизације и трактора, док је мањи број пољопровредника конкурисао за друге субвенције, казао је директор ПСС Александар Петковић.

Како напомиње, захтеви се искључиво подносе електронским путем преко портала е Подстицаји.

Иначе, топлички крај је познат по воћарској производњи, тако да је у току берба раних сорти шљива, која је ове године одличног квалитета. Тренутна откупна цена шљиве је 20 динара по килограму, а очекује се да цена овог воћа које је засађено на око 5.000 хектара, буде и већа до краја бербе.


#   Прокупље   субвенције   Министарство пољопривреде   воћарство   подстицај
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима