Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Топлица: Дозволе за кретање за произвођаче воћа и поврћа, сточаре и пчеларе

rssBookmark and Share

Прокупље 11.04.2020. Јужна Србија Инфо

Пољопривредни произвођачи, власници или корисници засада и других пољопривредних површина, могу да електронским путем поднесу захтев за одобрење кретања током периода забране кретања (од 17 до 5 часова радним данима, односно викендом од петка у 17 до понедељка у 5 часова).

Топлица: Дозволе за кретање за произвођаче воћа и поврћа, сточаре и пчеларе

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је омогућило добијање потребних дозвола, у циљу примене неопходних агротехничких мера, посебно ради заштите од мраза у овом периоду.

Захтев се подноси Управи за заштиту биља на:

http://agromere.registar_uzb.rs/.

У наведеној пријави, потребно је навести име и презиме лица, број личне карте и адресу са које ће се кретати у периоду забране кретања.

Такође је потребно навести број пољопривредног газдинства, локацију где ће се спроводити агротехничке мере, као и време и дан када ће бити спроведене мере.

Дозвола кретања ће важити само за наведени период, а рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова. Лице које добије дозволу за рад током забране кретања, у обавези је да је са собом носи.

Пољопривредни произвођачи са подручја Топличког округа, све информације могу добити на  контакт телефон 064/88-18-486.

Дозволе за сточаре и пчеларе

Министарство пољопривреде, омогућило је пољопривредницима да са било ког рачунара или преносивог уређаја поднесу захтев за одобрење кретања.

Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 17 до 5 часова, односно од 15 до 5 часова викендом.

У случају обављања неопходних послова из области сточарства и пчеларства током периода забране кретања, сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију.
Интернет адреса за подношење електронског захтева за одобрење кретања за пољопривредне произвођаче из области сточарства је http://stocarstvo.registar-uzb.rs.

У наведеној електронској пријави, неопходно је попунити сва обавезна поља у циљу добијања дозволе за кретање са циљем спровођења послова у сточарству (мужа домаћих животиња и радови на пчелињаку). Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова од пријема поруке.

Списак телефона на које се можете додатно информисати: 011/260-79-60, 011/260-79-61, 065/41-55-906, 064/80-55-782, 064/81-88-795, 064/82-35-675 и 064/81-88-778.

 

Коментара: 0


#   Прокупље   Топлички округ   сточарство   воћарство   Коронавирус   забрана кретања
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима