Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Toplica: Dozvole za kretanje za proizvođače voća i povrća, stočare i pčelare

rssBookmark and Share

Prokuplje 11.04.2020. Južna Srbija Info

Poljoprivredni proizvođači, vlasnici ili korisnici zasada i drugih poljoprivrednih površina, mogu da elektronskim putem podnesu zahtev za odobrenje kretanja tokom perioda zabrane kretanja (od 17 do 5 časova radnim danima, odnosno vikendom od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova).

Toplica: Dozvole za kretanje za proizvođače voća i povrća, stočare i pčelare

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je omogućilo dobijanje potrebnih dozvola, u cilju primene neophodnih agrotehničkih mera, posebno radi zaštite od mraza u ovom periodu.

Zahtev se podnosi Upravi za zaštitu bilja na:

http://agromere.registar_uzb.rs/.

U navedenoj prijavi, potrebno je navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu sa koje će se kretati u periodu zabrane kretanja.

Takođe je potrebno navesti broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni period, a rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova. Lice koje dobije dozvolu za rad tokom zabrane kretanja, u obavezi je da je sa sobom nosi.

Poljoprivredni proizvođači sa područja Topličkog okruga, sve informacije mogu dobiti na  kontakt telefon 064/88-18-486.

Dozvole za stočare i pčelare

Ministarstvo poljoprivrede, omogućilo je poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17 do 5 časova, odnosno od 15 do 5 časova vikendom.

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva i pčelarstva tokom perioda zabrane kretanja, svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju.
Internet adresa za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je http://stocarstvo.registar-uzb.rs.

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku). Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

Spisak telefona na koje se možete dodatno informisati: 011/260-79-60, 011/260-79-61, 065/41-55-906, 064/80-55-782, 064/81-88-795, 064/82-35-675 i 064/81-88-778.

 

Komentara: 0


#   Prokuplje   Toplički okrug   stočarstvo   voćarstvo   Koronavirus   zabrana kretanja
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima