Južna Srbija Info

Bespovratno 7 miliona za poljoprivrednike u prokupačkoj opštini

rssBookmark and Share

Prokuplje 02.11.2017. Južna Srbija Info

Radi jačanja konkurentne sposobnosti registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na području prokupačke opštine i usklađivanja proizvodnje sa standardima EU, Opština Prokuplje raspisala je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi za ovu godinu.

Bespovratno 7 miliona za poljoprivrednike u prokupačkoj opštini

Planirano je da se poljoprivrednicima koji budu konkurisali za dodelu ovih sredstava, koji ispunjavaju uslove konkursa ukupno dodeli sedam miliona dinara.

- Bespovratna podsticajna sredstva namenjena su pre svega podizanju novih ili obnavljanju postojećih voćnih zasada, postavljanju protivgradnih mreža, za nabavku opreme i sredstava za testiranje, klonsku selekciju, kao i  sertifikaciju, konzervaciju i multiplikaciju sadnog materijala, rekao je zamenik predsednika Opštine Prokuplje, Miroljub Paunović dodavši da se podsticajna sredstva dodeljuju i za nabavku opreme za pčelarstvo, organsku proizvodnju i regres za veštačko osemenjavanje goveda.

Zahteve za dodelu ovih sredstava mogu podneti registrovana poljoprivredna gazdinstva koja imaju aktivan status i koja se nalaze na teritoriji prokupačke opštine.

Paunović je naglasio da je konkurs otvoren do utroška planiranih sredstava, a najkasnije do 20.novembra 2017.godine.

Sve informacije o konkursu zainteresovani poljoprivrednici  koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu dobiti u zgradi Opštine Prokuplje u kancelariji br.21.  

Komentara: 0


#   Prokuplje   EU   poljoprivreda   subvencije   Miroljub Paunović   lokalna samouprava   bespovratna sredstva
@


 


[ Dodaj komentar ]