Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пракса за ученике Пољопривредне школе у Прокупљу најбитнија за проширење знања

rssBookmark and Share

Прокупље 19.03.2019. Јужна Србија Инфо

Доласком пролећа, ученици Пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља” сада више времена проводе на практичној настави која се обавља на школској економији. Стечено знање у учионицама и кабинетима, средњошколски проширују у пекарској радионици, воћњацима, пластеницима и школском парку.

Пракса за ученике Пољопривредне школе у Прокупљу најбитнија за проширење знања

Руководилац школске економије, Мирослав Митровић, рекао је да су ђаци протеклих дана завршили резидбу воћних стабала брескве, јабуке, кајсије и крушке, а да ће се за пар дана завршити и резидба воћних стабала шљиве-стенлеј.

-Током праксе у воћњацима, који се простиру на површини од седам хектара, професори су ученицима говорили и показивали на који начин се одстрањују заражене, оштећене и поломљене гране, како би се створила круна дрвета која ће дати најбољи род, рекао је он додао да деца са задовољством обављају практичан део наставе.

Током зиме, у пластеницима је била посађена салата која се сада бере и продаје заинтересованим купцима. Након бербе, у два велика пластеника биће посађен парадајз, краставац и паприка.

-У пластеницима се ученицима на практичан начин показује технологија производње и заштите повртарских култура, каже Митровић и додаје да стечено знање средњошколци највећим делом примењују на својим породичним газдинствима.

Ученици пекарског смера, у својој пекарској радионици, током целе школске године уче вештину и технологију припреме сировина за прављење разних слатких и сланих пецива, колача, бурека и других пекарских производа.

-Практична настава, без обзира где да се обавља, је много занимљива. Осим практичног стицања знања, на овој настави показујемо своје вештине и идеје које у највећем делу наши професори прихватају, изјавили су ученици Пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља” у Прокупљу.

Коментара: 0


#   Прокупље   ученици   Радош Јовановић Сеља ПШ
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима