Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зорана Михајловић: Аутопут Ниш-Димитровград биће готов до краја 2015.

rssBookmark and Share

Димитровград 28.01.2015. Јужна Србија Инфо

Аутопут од Ниша до Димитровграда, на Коридору 10, биће завршен до краја ове године, а цео Коридор 10 у Србији до краја 2016. године, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић: Аутопут Ниш-Димитровград биће готов до краја 2015.

Михајловић је ненајављено обишла радове на целој траси источног крака Коридора 10, односно од Ниша до Димитровграда и том приликом је рекла да су извођачи радова у последњих неколико месеци ефикасно и брзо радили, без обзира на кашњења у претходном периоду.

Коридор 10 је за Србију од стратешког значаја и циљ владе јесте да до краја 2016. он буде завршен”, навела је Михајловић и истакла да је то веома важно за нашу земљу с обзиром да годишње губимо више од 30 милиона евра зато што тај путни правац није завршен.

Она је обишла и радове на изградњи два тунела код Димитровграда – Прогон и Пржојно Падина које гради грчка фирма “Терна” и они су скоро завршени и сада се постављају електроинсталације.

“Ови тунели су практично завршени и то на најтежем терену и морам да кажем да сам пријатно изненађена”, навела је Михајловић.

Она је подсетила да на деоници Коридора 10 од Ниша до Димитровграда која је дужине 86 километара има чак пет тунела и 84 мостовских конструкција и истакла да ће то све бити готово до краја године.


#   Димитровград   ауто-пут   коридор 10   Зоран Михајловић   обилазак   завршетак   електроинсталације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима