Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од новембра, од Ниша до Димитровграда ауто-путем

rssBookmark and Share

Димитровград 22.09.2019. Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић обишла је јуче последње радове на источном краку Коридора 10 од Ниша ка граници са Бугарском код Банцарева.

Од новембра, од Ниша до Димитровграда ауто-путем

Радови се изводе на деоници до Просека преко Банцарева до Црвене реке где се испред тунела Банцарево завршава галерија која ће у потпности санирати клизиште. Према тврдњама инвеститора Коридора Србије и извођача компаније "Интеграл" сви радови биће завршени до 31. окртобра.

"Били смо овде пре два месеца када смо недељу дана провели на овом делу Коридора и данас је слика другачија. Још мало тога је остало да се уради и на освнову трвдњи Коридора Србије очекујем да почетком новембра пустимо у саобраћај и ову последњу деоницу ауто-пута на Коридору 10", истакла је потпредседница Михајловић.

Пуштање у саобраћај ове деонице дуге 22,5 километра има велики значај за безбедност у саобраћају јер возачи на путу од Ниша ка Пироту и Димитровграду више неће морати да пролазе кроз Сићевачку клисуру где су се стварале велике колоне и гужве.

"Али оно што је најважније јесте да је Србија завршила Кориодор 10, да је завршила део ауто-пута "Милош Велики" и да наставља даље, у градњу још шест нових ауто-путева", истакла је Михајловићева.

Помоћник директора Коридора Србије Душан Пурић, као и шеф градилишта Осман Красић из компаније "Интеграл" истичу да су задовољни темпом радова на изградњи галерије.

"Након два месеца од почетка ми смо данас на 75 одсто реализованих радова, тако да очекујем да сви радови буду завршени до 31. октобра", истакао је Пурић.

Након обиласка градилишта потпредседница Владе Зорана Михајловића посетила је Димитровград где јој је уручена специјална награда поводом Дана општине за све што је у области инфраструктуре урађено у овом граду


#   Димитровград   ауто-пут   Зорана Михајловић   коридор 10
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима