Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od novembra, od Niša do Dimitrovgrada auto-putem

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 22.09.2019. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović obišla je juče poslednje radove na istočnom kraku Koridora 10 od Niša ka granici sa Bugarskom kod Bancareva.

Od novembra, od Niša do Dimitrovgrada auto-putem

Radovi se izvode na deonici do Proseka preko Bancareva do Crvene reke gde se ispred tunela Bancarevo završava galerija koja će u potpnosti sanirati klizište. Prema tvrdnjama investitora Koridora Srbije i izvođača kompanije "Integral" svi radovi biće završeni do 31. okrtobra.

"Bili smo ovde pre dva meseca kada smo nedelju dana proveli na ovom delu Koridora i danas je slika drugačija. Još malo toga je ostalo da se uradi i na osvnovu trvdnji Koridora Srbije očekujem da početkom novembra pustimo u saobraćaj i ovu poslednju deonicu auto-puta na Koridoru 10", istakla je potpredsednica Mihajlović.

Puštanje u saobraćaj ove deonice duge 22,5 kilometra ima veliki značaj za bezbednost u saobraćaju jer vozači na putu od Niša ka Pirotu i Dimitrovgradu više neće morati da prolaze kroz Sićevačku klisuru gde su se stvarale velike kolone i gužve.

"Ali ono što je najvažnije jeste da je Srbija završila Koriodor 10, da je završila deo auto-puta "Miloš Veliki" i da nastavlja dalje, u gradnju još šest novih auto-puteva", istakla je Mihajlovićeva.

Pomoćnik direktora Koridora Srbije Dušan Purić, kao i šef gradilišta Osman Krasić iz kompanije "Integral" ističu da su zadovoljni tempom radova na izgradnji galerije.

"Nakon dva meseca od početka mi smo danas na 75 odsto realizovanih radova, tako da očekujem da svi radovi budu završeni do 31. oktobra", istakao je Purić.

Nakon obilaska gradilišta potpredsednica Vlade Zorana Mihajlovića posetila je Dimitrovgrad gde joj je uručena specijalna nagrada povodom Dana opštine za sve što je u oblasti infrastrukture urađeno u ovom gradu


#   Dimitrovgrad   auto-put   Zorana Mihajlović   koridor 10
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima