Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Анархија" у СНС Ниш: Град Ниш и грађани трпе последице

rssBookmark and Share

12.09.2015. З.Стојнић, Јужна Србија Инфо

Да у Нишу међу члановима Српске напредне странке и даље нема мира, потврђује поновни долазак министра војног, Гашића.
Пре Гашића у Нишу је боравио у два наврата и председник ИО странке, Радомир Николић, међутим, ни он није имао успеха.

"Анархија" у СНС Ниш: Град Ниш и грађани трпе последице

Да подсетимо, ГО странке и ОО су распуштени овог пролећа, а након тога на чело новог ГО странке постављен је, као координатор, Милан Станојковић, без избора, иако су унутрастраначки поппезно били најављивани.

Међутим, поделе унутар СНС-а у Нишу су толико велике, а које су највероватније само рефлексија дешавања у централи странке у Београду и одликују се као подела према водећим члановима и њиховој политици у Београду.

Један функционер дође и распусти Општинске одборе, други сад критикује то распуштање. 

Они чланови који себе називају изворном напредњацима су свакако збуњени и све више показују свој бунт.

Више пута, такозвано привремено руководство странке, уверавало је јавност, на конференцијама за штампу да је у СНС-у све у реду, а да су повремене несугласице нармалан политички процес једне овако велике странке.

Чак и деца виде да од јединства нема ништа, а да да је борба за превласт разних групација све веће и већа. Практично, у Нишу се не зна ко је на челу СНС-а.

Координатор Станојковић покушава, уз помоћ омладине СНС-а да створи привидну слику одличног функционисања странке, организујући хуманитрне акције које немају ваљану политичку тежину.

Обећаних унутрастраначких избора није било, а од некадашњих функционера СНС-а, питање је ко са ким разговара и ко коме подмеће, не би ли га избацио у траци за додворавање предеснику странке Александру Вучићу.

Једном речју, једна класична политичка, страначка анархија без визије и плана, нажалост, питање је колико грађани трпе због тога, кроз функционисање града, ако знамо да већина СНС функционера врши веома одговорне послове, како кроз Градско веће, тако и Јавно комуналним предузећима.


#   Братислав Гашић   СНС   свађа   Радомир Николић   Милан Станојковић   чланство
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима