Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Anarhija" u SNS Niš: Grad Niš i građani trpe posledice

rssBookmark and Share

12.09.2015. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

Da u Nišu među članovima Srpske napredne stranke i dalje nema mira, potvrđuje ponovni dolazak ministra vojnog, Gašića.
Pre Gašića u Nišu je boravio u dva navrata i predsednik IO stranke, Radomir Nikolić, međutim, ni on nije imao uspeha.

"Anarhija" u SNS Niš: Grad Niš i građani trpe posledice

Da podsetimo, GO stranke i OO su raspušteni ovog proleća, a nakon toga na čelo novog GO stranke postavljen je, kao koordinator, Milan Stanojković, bez izbora, iako su unutrastranački poppezno bili najavljivani.

Međutim, podele unutar SNS-a u Nišu su toliko velike, a koje su najverovatnije samo refleksija dešavanja u centrali stranke u Beogradu i odlikuju se kao podela prema vodećim članovima i njihovoj politici u Beogradu.

Jedan funkcioner dođe i raspusti Opštinske odbore, drugi sad kritikuje to raspuštanje. 

Oni članovi koji sebe nazivaju izvornom naprednjacima su svakako zbunjeni i sve više pokazuju svoj bunt.

Više puta, takozvano privremeno rukovodstvo stranke, uveravalo je javnost, na konferencijama za štampu da je u SNS-u sve u redu, a da su povremene nesuglasice narmalan politički proces jedne ovako velike stranke.

Čak i deca vide da od jedinstva nema ništa, a da da je borba za prevlast raznih grupacija sve veće i veća. Praktično, u Nišu se ne zna ko je na čelu SNS-a.

Koordinator Stanojković pokušava, uz pomoć omladine SNS-a da stvori prividnu sliku odličnog funkcionisanja stranke, organizujući humanitrne akcije koje nemaju valjanu političku težinu.

Obećanih unutrastranačkih izbora nije bilo, a od nekadašnjih funkcionera SNS-a, pitanje je ko sa kim razgovara i ko kome podmeće, ne bi li ga izbacio u traci za dodvoravanje predesniku stranke Aleksandru Vučiću.

Jednom rečju, jedna klasična politička, stranačka anarhija bez vizije i plana, nažalost, pitanje je koliko građani trpe zbog toga, kroz funkcionisanje grada, ako znamo da većina SNS funkcionera vrši veoma odgovorne poslove, kako kroz Gradsko veće, tako i Javno komunalnim preduzećima.

Komentara: 0


#   Bratislav Gašić   SNS   svađa   Radomir Nikolić   Milan Stanojković   članstvo
@sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}