Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворено писмо Синдиката српске полиције в.д. директору РТС-а

Bookmark and Share

Врање 10.01.2014.

Преносимо у целости отворено писмо председника Синдиката Српске полиције упучено вршиоцу дужности директора РТС-а Николи Миркову

Отворено писмо Синдиката српске полиције в.д. директору РТС-а

РТС - Јадни сервис Скраћене Србије

-          в.д . директора, г. Николи Миркову  -

Уважени г. Мирков,

Као председник Синдиката српске полиције (у даљем тексту ССП) који окупља нешто преко 7000 чланова (са око 20000 чланова породице), који има још већи број број симпатизера, како у самом Министарству унутрашњих послова тако и у јавности Србије, дакле, цирка отприлике око 256.873 ТВ претплатника који редовно плаћају ТВ претплату, као лице које је овлашћено да представља и заступа ССП, осећам моралну и професионалну обавезу да Вас најискреније замолим да се у што краћем временском року тајно састанемо на месту које Ви изаберете. „А зашто да се састанемо и зашто тајно?“ – питаћете се Ви.

Разлог је једноставан, господине Мирков. Иако се ССП увек залагао за транспарентност у раду, ситуација је таква да је тајност састанка ипак неопходна. Не, не ради се о тривијалном питању када ће РТС - Јадни сервис Скраћене Србије престати са бесконачним репризирањем неких серија, не ради се чак ни о питању зашто РТС - Јадни сервис Скраћене Србије не преноси Партизан и Црвену Звезду у Лиги Европе и Евро-купу, што би неко могао протумачити као анти-европско позиционирање и Вас лично и институције коју предводите. Није то ни оно још тривијалније питање: када ће се народу скинути са грбаче онај харач који нам у име и за рачун РТС - Јадног сервиса Скраћене Србије наплаћује ЕДБ?- ствар је много озбиљније природе.

У поверењу, желео бих да лично у контакту са Вама денунцирам једну особу за коју сам све до јуче мислио да ми је пријатељ, а који је, игром случаја запослени у РТС - Јадном сервису Скраћене Србије. А не би баш било паметно са моје стране да било кога денунцирам јавно, сложићете се.

Можда је, ипак, боље да Вам пре сусрета дам само неке кратке напомене. Елем, тај мој назови пријатељ, та гуја у Вашим недрима, покушао је данас да дезавуише рад читавог РТС - Јадног сервиса Скраћене Србије, Укључујући и Вас - наравно, неком небулозном причом да сте Ви лично наредили својим потлаченима, опростите - потчињенима, да се у јучерашњим информативним емисијама РТС - Јадног сервиса Скраћене Србије ниједном речју не сме поменути да је прекјуче у Врању одржан састанак око 300 противзаконито пензионисаних полицајаца српске полиције са севера Косова и Метохије, наших држављана којима се решењем о пензионисању ускраћује уставно право на слободу кретања и настањивања. Ишао је дотле да је тај Ваш потез оценио још срамнијим од потеза некадашњих руководилаца Ваше Куће, оно када је протеривање око 300000 Срба из Републике Српске Крајине у ударном вечерњем термину приказано у тамо неком 1116 минуту Дневника РТС. Каже: „Они су барем нешто приказали, а ови сада ништа!!!“ И замислите шта је још покушао да ме увери: да иза таквог налога који сте послушно извршили стоје један Његов бивши портпарол и један бивши министар за информисање из Његове Владе. Колико злобе може бити у једном човеку кад му тако нешто уопште може пасти на памет, господине Мирков!!!? Како је могао и помислити да Ви нисте човек од интегритета (у поверењу, он је употребио реч слугерања)!!?

Покушао сам, наравно да га убедим да то није тачно, да Ви и Ваш РТС-Јадни сервис Скраћене Србије нисте желели да доживите бламажу коју је доживео Бастион српске Демократије звани „Б52“, опростите -„Б92“, који је вест о скупу у Врању сасвим коректно пренео у својој информативноој емисији од  16, 00 часова, у трајању од 2,5 минута, али то више није ниједном поновио јер су, тамо неким мерењем, установили да су се, када је почео прилог о састанку у Врању, сви гледаоци са даљинским управљачима пребацили на Мастерс турнир у пикаду на „Евроспорту 2“. Замислите да вам сви гледаоци пребегну на тамо неко бенигно спортско догађање, ма какви, зашто би то Вама требало!

Покушавам ја да га разуверим, ал'не вреди, па то ти је. „Ајде“- кажем ја њему-„реци ми, мајке ти, коме је још стало до тих бедних полицајаца са Косова и Метохије који само представљају сметњу за евро-интеграције? Ко још жели да чује ишта о њима, пусти то! На крају крајева, ово је Скраћена Србија а РТС је Јадни сервис Скраћене Србије, зашто би она требало уопште да преноси нешто што се односи на Србију? То гледаоце из Скраћене Србије уопште не занима!“  А он ће ти, онако покварено, мени: „Како, бре, није из скраћене Србије, па где се налази Врање него у Скраћеној Србији, да ли си ти свестан шта причаш!!!?“

Ја се сад ту нађо' у небраном грожђу, стварно је ова гуја у праву. Можда би гледаоци Скраћене Србије ипак требало да буду обавештени о скупу полицајаца са Косова и Метохије у Врању. И шта ако ови моји чланови (јер, ипак, и они су пре свега полицајци) и чланови њихових породица и симпатизери и чланови њихових породица, дакле цирка отприлике око 256.873 ТВ претплатника који редовно плаћају ТВ претплату, одлучи да даље не плаћа ту претплату – и због овог и због обећања ППВ да ће је укинути. Ал 'онда ми паде спасоносна мисао на памет: Па, ови што су били у Врању, ови што су ту дошли изван Скраћене Србије, па они сигурно и не плаћају ТВ претплату и зато и не заслужују бољи третман.

Могу они причати и да сте плаћени да радите како Вам се нареди, могу галамити да сте недостојни функције коју обављате, могу крештати да сте Ви обичан апаратчик бившег портпарола и бившег министра за информисање, могу лајати на сва уста да сте ово или оно, али, како наш народ каже – „пас лаје, ветар носи“. Најбољи доказ за ову моју тврдњу је да, ето, ни УНС ни НУНС нису имали ниједну примедбу.

На крају крајева, овакав Ваш потез оцењујем као крајње примерен, јер сте тиме што нисте објавили ову вест избегли даље урушавање менталног здравља нације која је, упркос спроведеним реформама у протеклих десетак година, и даље оптерећена неким ретроградним идејама које могу бити препрека нашем путу у светлу будућност.

Ето, господине Мирков, ово су те неке уводне напомене, које сасвим довоно показују зашто је ту особу потребно денунцирати, са крањим циљем елиминисања из РТС-Јадног сервиса Скраћене Србије, јер би својим негативним ствовима и искривљавањем стварности могао негативно утицати на остале запослене.

С поштовањем,

ПРЕДСЕДНИК ССП

Глишо Видовић с.р.

 


#   Врање   синдикат   РТС   Никола Мирков   Глишо Видовић
@rts_vesti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима