Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoreno pismo Sindikata srpske policije v.d. direktoru RTS-a

Bookmark and Share

Vranje 10.01.2014.

Prenosimo u celosti otvoreno pismo predsednika Sindikata Srpske policije upučeno vršiocu dužnosti direktora RTS-a Nikoli Mirkovu

Otvoreno pismo Sindikata srpske policije v.d. direktoru RTS-a

RTS - Jadni servis Skraćene Srbije

-          v.d . direktora, g. Nikoli Mirkovu  -

Uvaženi g. Mirkov,

Kao predsednik Sindikata srpske policije (u daljem tekstu SSP) koji okuplja nešto preko 7000 članova (sa oko 20000 članova porodice), koji ima još veći broj broj simpatizera, kako u samom Ministarstvu unutrašnjih poslova tako i u javnosti Srbije, dakle, cirka otprilike oko 256.873 TV pretplatnika koji redovno plaćaju TV pretplatu, kao lice koje je ovlašćeno da predstavlja i zastupa SSP, osećam moralnu i profesionalnu obavezu da Vas najiskrenije zamolim da se u što kraćem vremenskom roku tajno sastanemo na mestu koje Vi izaberete. „A zašto da se sastanemo i zašto tajno?“ – pitaćete se Vi.

Razlog je jednostavan, gospodine Mirkov. Iako se SSP uvek zalagao za transparentnost u radu, situacija je takva da je tajnost sastanka ipak neophodna. Ne, ne radi se o trivijalnom pitanju kada će RTS - Jadni servis Skraćene Srbije prestati sa beskonačnim repriziranjem nekih serija, ne radi se čak ni o pitanju zašto RTS - Jadni servis Skraćene Srbije ne prenosi Partizan i Crvenu Zvezdu u Ligi Evrope i Evro-kupu, što bi neko mogao protumačiti kao anti-evropsko pozicioniranje i Vas lično i institucije koju predvodite. Nije to ni ono još trivijalnije pitanje: kada će se narodu skinuti sa grbače onaj harač koji nam u ime i za račun RTS - Jadnog servisa Skraćene Srbije naplaćuje EDB?- stvar je mnogo ozbiljnije prirode.

U poverenju, želeo bih da lično u kontaktu sa Vama denunciram jednu osobu za koju sam sve do juče mislio da mi je prijatelj, a koji je, igrom slučaja zaposleni u RTS - Jadnom servisu Skraćene Srbije. A ne bi baš bilo pametno sa moje strane da bilo koga denunciram javno, složićete se.

Možda je, ipak, bolje da Vam pre susreta dam samo neke kratke napomene. Elem, taj moj nazovi prijatelj, ta guja u Vašim nedrima, pokušao je danas da dezavuiše rad čitavog RTS - Jadnog servisa Skraćene Srbije, Uključujući i Vas - naravno, nekom nebuloznom pričom da ste Vi lično naredili svojim potlačenima, oprostite - potčinjenima, da se u jučerašnjim informativnim emisijama RTS - Jadnog servisa Skraćene Srbije nijednom rečju ne sme pomenuti da je prekjuče u Vranju održan sastanak oko 300 protivzakonito penzionisanih policajaca srpske policije sa severa Kosova i Metohije, naših državljana kojima se rešenjem o penzionisanju uskraćuje ustavno pravo na slobodu kretanja i nastanjivanja. Išao je dotle da je taj Vaš potez ocenio još sramnijim od poteza nekadašnjih rukovodilaca Vaše Kuće, ono kada je proterivanje oko 300000 Srba iz Republike Srpske Krajine u udarnom večernjem terminu prikazano u tamo nekom 1116 minutu Dnevnika RTS. Kaže: „Oni su barem nešto prikazali, a ovi sada ništa!!!“ I zamislite šta je još pokušao da me uveri: da iza takvog naloga koji ste poslušno izvršili stoje jedan Njegov bivši portparol i jedan bivši ministar za informisanje iz Njegove Vlade. Koliko zlobe može biti u jednom čoveku kad mu tako nešto uopšte može pasti na pamet, gospodine Mirkov!!!? Kako je mogao i pomisliti da Vi niste čovek od integriteta (u poverenju, on je upotrebio reč slugeranja)!!?

Pokušao sam, naravno da ga ubedim da to nije tačno, da Vi i Vaš RTS-Jadni servis Skraćene Srbije niste želeli da doživite blamažu koju je doživeo Bastion srpske Demokratije zvani „B52“, oprostite -„B92“, koji je vest o skupu u Vranju sasvim korektno preneo u svojoj informativnooj emisiji od  16, 00 časova, u trajanju od 2,5 minuta, ali to više nije nijednom ponovio jer su, tamo nekim merenjem, ustanovili da su se, kada je počeo prilog o sastanku u Vranju, svi gledaoci sa daljinskim upravljačima prebacili na Masters turnir u pikadu na „Evrosportu 2“. Zamislite da vam svi gledaoci prebegnu na tamo neko benigno sportsko događanje, ma kakvi, zašto bi to Vama trebalo!

Pokušavam ja da ga razuverim, al'ne vredi, pa to ti je. „Ajde“- kažem ja njemu-„reci mi, majke ti, kome je još stalo do tih bednih policajaca sa Kosova i Metohije koji samo predstavljaju smetnju za evro-integracije? Ko još želi da čuje išta o njima, pusti to! Na kraju krajeva, ovo je Skraćena Srbija a RTS je Jadni servis Skraćene Srbije, zašto bi ona trebalo uopšte da prenosi nešto što se odnosi na Srbiju? To gledaoce iz Skraćene Srbije uopšte ne zanima!“  A on će ti, onako pokvareno, meni: „Kako, bre, nije iz skraćene Srbije, pa gde se nalazi Vranje nego u Skraćenoj Srbiji, da li si ti svestan šta pričaš!!!?“

Ja se sad tu nađo' u nebranom grožđu, stvarno je ova guja u pravu. Možda bi gledaoci Skraćene Srbije ipak trebalo da budu obavešteni o skupu policajaca sa Kosova i Metohije u Vranju. I šta ako ovi moji članovi (jer, ipak, i oni su pre svega policajci) i članovi njihovih porodica i simpatizeri i članovi njihovih porodica, dakle cirka otprilike oko 256.873 TV pretplatnika koji redovno plaćaju TV pretplatu, odluči da dalje ne plaća tu pretplatu – i zbog ovog i zbog obećanja PPV da će je ukinuti. Al 'onda mi pade spasonosna misao na pamet: Pa, ovi što su bili u Vranju, ovi što su tu došli izvan Skraćene Srbije, pa oni sigurno i ne plaćaju TV pretplatu i zato i ne zaslužuju bolji tretman.

Mogu oni pričati i da ste plaćeni da radite kako Vam se naredi, mogu galamiti da ste nedostojni funkcije koju obavljate, mogu kreštati da ste Vi običan aparatčik bivšeg portparola i bivšeg ministra za informisanje, mogu lajati na sva usta da ste ovo ili ono, ali, kako naš narod kaže – „pas laje, vetar nosi“. Najbolji dokaz za ovu moju tvrdnju je da, eto, ni UNS ni NUNS nisu imali nijednu primedbu.

Na kraju krajeva, ovakav Vaš potez ocenjujem kao krajnje primeren, jer ste time što niste objavili ovu vest izbegli dalje urušavanje mentalnog zdravlja nacije koja je, uprkos sprovedenim reformama u proteklih desetak godina, i dalje opterećena nekim retrogradnim idejama koje mogu biti prepreka našem putu u svetlu budućnost.

Eto, gospodine Mirkov, ovo su te neke uvodne napomene, koje sasvim dovono pokazuju zašto je tu osobu potrebno denuncirati, sa kranjim ciljem eliminisanja iz RTS-Jadnog servisa Skraćene Srbije, jer bi svojim negativnim stvovima i iskrivljavanjem stvarnosti mogao negativno uticati na ostale zaposlene.

S poštovanjem,

PREDSEDNIK SSP

Glišo Vidović s.r.

 


#   Vranje   sindikat   RTS   Nikola Mirkov   Glišo Vidović
@rts_vesti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima