Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Време разоткривања у нишком СНС

rssBookmark and Share

Ниш 21.09.2015.

У суботу 19.9.2015. год. у 17ч. у сали Симфонијског оркестра, одржана је седница градског одбора СНС-а у Нишу.
Седници су присуствовали чланови ГО СНС-а као и они који подржавају истинске промене у СНС-у.

Сви заинтересовани нису могли да стану у салу
Сви заинтересовани нису могли да стану у салу

Колико је интересовање за судбину странке постојало, говори чињеница да је било око 300 присутних. Као специјални гост , домаћин седнице, требао је да буде уважени потпреседник СНС (и министар одбране) Братислав Гашић.

Нажалост, министар је због државничких послова и техничких проблема био спречен да дође и присуствује седници и да чује велико незадољство присутних због катастрофалног стања у нишком делу СНС-у.

У овим тешким и историјским временима, СНС се профилисала као најјача странка на нашој политичкој сцени, јер је безрезервно наметнула гласачима своје циљеве као ореоле правичности, професионализма, способности и образованости, борби против корупције, борби за нормалну и лепшу Србију.

Изгледа да је Ниш изузетак у погледу циљева које је странка усвојила. Долазак потпредседника СНС-а Братислава Гашића је можда требало да омогући распуштеној политичкој СНС олигархији (и коалиционим партнерима), да се сви они распуштени моћници врате на своје политичке „ВЛАДАЈУЋЕ ПОЗИЦИЈЕ“ у Нишу и да наставе са својим интересним пословима. Одговор свих присутних на седници ГО НИШ на овакав могуци сценарио је био јединствен-НЕ МОЖЕ!

Више него јасно су скоро акламацијом, сви присутни јасно рекли да више не прихватају да Нишом руководи 3-4 директора, 3-4 представника у републичкој администрацији, 3-4 поверљивих људи који у пицеријама и кафићима праве кадровске листе. Интересна група је до јуче имала и политичку моћ, коју су злоупотребили и тиме нанели велику и ненадокнадиву штету СНС-у.

А штета која је учињена, је нажалост, била и очекивана, и то због следећих неоспоривих чињеница: ниједан од директора или оних који представљају град Ниш, нема резултате у свом предходном образовању (неки нису ни имали успешно формално-државно образовање, неки су били продавци дрва, неки радили најпростије хигијеничарске послове итд.), нису имали претходну успешну аполитичну или политичку професионалну каријеру, нису исказали своје претходне лидерске резултате у пословима којима су се бавили, показали су крајњи неморал као и одсуство друштвене одговорности са позиција власти, и на крају игнорисали су основна начела у борби против корупције.

Једноставно речено, били су неспособни, нестручни, неморални и само личним интересима повезани. И зато је председник СНС-а Александар Вучић, распустио (то је директно урадио председник ИО Радомир Николић) нишки СНС.

Остаје велика дилема шта ће се даље дешавати у Нишу? Да ли ће врх странке (потпредседници странке који се ових дана интезивно лобирају од стране нишке интересне рапуштене групе) да поново подржи неспособне и нестручне, и тиме покаже своје право лице, или ће чврсто стати у одбрану својих принципа да се у нормалној Србији поштује образованост, поштење, професионализам. А гласачи Ниша све памте!

„ЈЕДНА ОД КАЗНИ ЗА НЕУЧЕСТВОВАЊЕ У ПОЛИТИЦИ ЈЕСТЕ ДА ЗАВРШИТЕ НА КРАЈУ ТАКО ДА ВАМА ВЛАДАЈУ НЕСТРУЧНИ“ (Milton Friedman)

Грађанин

Н.Д.(аутор је био учесник састанка)

фото:Фејсбук


#   Ниш   Братислав Гашић   СНС   Александар Вучић   Симфонијски оркестар   подела   Градски одбор   Радомир Николић   Братислава
@sns_srbija @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима