Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vreme razotkrivanja u niškom SNS

rssBookmark and Share

Niš 21.09.2015.

U subotu 19.9.2015. god. u 17č. u sali Simfonijskog orkestra, održana je sednica gradskog odbora SNS-a u Nišu.
Sednici su prisustvovali članovi GO SNS-a kao i oni koji podržavaju istinske promene u SNS-u.

Svi zainteresovani nisu mogli da stanu u salu
Svi zainteresovani nisu mogli da stanu u salu

Koliko je interesovanje za sudbinu stranke postojalo, govori činjenica da je bilo oko 300 prisutnih. Kao specijalni gost , domaćin sednice, trebao je da bude uvaženi potpresednik SNS (i ministar odbrane) Bratislav Gašić.

Nažalost, ministar je zbog državničkih poslova i tehničkih problema bio sprečen da dođe i prisustvuje sednici i da čuje veliko nezadoljstvo prisutnih zbog katastrofalnog stanja u niškom delu SNS-u.

U ovim teškim i istorijskim vremenima, SNS se profilisala kao najjača stranka na našoj političkoj sceni, jer je bezrezervno nametnula glasačima svoje ciljeve kao oreole pravičnosti, profesionalizma, sposobnosti i obrazovanosti, borbi protiv korupcije, borbi za normalnu i lepšu Srbiju.

Izgleda da je Niš izuzetak u pogledu ciljeva koje je stranka usvojila. Dolazak potpredsednika SNS-a Bratislava Gašića je možda trebalo da omogući raspuštenoj političkoj SNS oligarhiji (i koalicionim partnerima), da se svi oni raspušteni moćnici vrate na svoje političke „VLADAJUĆE POZICIJE“ u Nišu i da nastave sa svojim interesnim poslovima. Odgovor svih prisutnih na sednici GO NIŠ na ovakav moguci scenario je bio jedinstven-NE MOŽE!

Više nego jasno su skoro aklamacijom, svi prisutni jasno rekli da više ne prihvataju da Nišom rukovodi 3-4 direktora, 3-4 predstavnika u republičkoj administraciji, 3-4 poverljivih ljudi koji u picerijama i kafićima prave kadrovske liste. Interesna grupa je do juče imala i političku moć, koju su zloupotrebili i time naneli veliku i nenadoknadivu štetu SNS-u.

A šteta koja je učinjena, je nažalost, bila i očekivana, i to zbog sledećih neosporivih činjenica: nijedan od direktora ili onih koji predstavljaju grad Niš, nema rezultate u svom predhodnom obrazovanju (neki nisu ni imali uspešno formalno-državno obrazovanje, neki su bili prodavci drva, neki radili najprostije higijeničarske poslove itd.), nisu imali prethodnu uspešnu apolitičnu ili političku profesionalnu karijeru, nisu iskazali svoje prethodne liderske rezultate u poslovima kojima su se bavili, pokazali su krajnji nemoral kao i odsustvo društvene odgovornosti sa pozicija vlasti, i na kraju ignorisali su osnovna načela u borbi protiv korupcije.

Jednostavno rečeno, bili su nesposobni, nestručni, nemoralni i samo ličnim interesima povezani. I zato je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, raspustio (to je direktno uradio predsednik IO Radomir Nikolić) niški SNS.

Ostaje velika dilema šta će se dalje dešavati u Nišu? Da li će vrh stranke (potpredsednici stranke koji se ovih dana intezivno lobiraju od strane niške interesne rapuštene grupe) da ponovo podrži nesposobne i nestručne, i time pokaže svoje pravo lice, ili će čvrsto stati u odbranu svojih principa da se u normalnoj Srbiji poštuje obrazovanost, poštenje, profesionalizam. A glasači Niša sve pamte!

„JEDNA OD KAZNI ZA NEUČESTVOVANjE U POLITICI JESTE DA ZAVRŠITE NA KRAJU TAKO DA VAMA VLADAJU NESTRUČNI“ (Milton Friedman)

Građanin

N.D.(autor je bio učesnik sastanka)

foto:Fejsbuk


#   Niš   Bratislav Gašić   SNS   Aleksandar Vučić   Simfonijski orkestar   podela   Gradski odbor   Radomir Nikolić   Bratislava
@sns_srbija @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima