Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зорана Михајловић подржала иницијативу да највећа брзина на ауто-путевима буде 130 km/h

rssBookmark and Share

Бујановац 26.07.2017.

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је изјавила да подржава најављену меру МУП-а да се возачима мери средња брзина на аутопуту, али и да ће предложити да се максимална брзина на аутопуту повећа са 120 на 130 км на сат.

Имамо модерне путеве, предложићу и већу дозвољену брзину
Имамо модерне путеве, предложићу и већу дозвољену брзину

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, најавила је данас да ће покренути иницијативу да се повећа дозвољена максимална брзина на ауто-путевима у Србији са 120 на 130 км на сат, како је то свуда где постоје модерни и квалитетни ауто-путеви.

Потпредседница Михајловић је оценила да у Србији може да се повећа дозвољена брзина по угледу на европску праксу, јер се и код нас последњих година, приликом изградње ауто-путева, водило рачуна о квалитету.

“Имамо заиста модеран ауто-пут и покренућу то питање”, рекла је Михајловићева, додајући да очекује да ће тада од Београда до Чачка моћи да се стигне за сат времена.

Упитана о најављеној мери МУП-а да се возачима мери средња брзина на ауто-путу, Михајловићева је рекла да ту меру подржава, као и сваку другу која може да помогне да се повећа безбедност у саобраћају.

“Та пракса постоји и у неким другим државама, па би била добра и за Србију”, рекла је Михајловићева након обиласка деонице Српска кућа–Левосоје на Коридору 10.

На питање за колико је она својим возилом прешла аутопут од Београда до Ниша, Михајловић је рекла да је вожња трајала укупно три сата и да су возили по пропису.

"Дошла сам раније у обилазак градилишта, заборавља се да ми само кроз Грделичку клисуру немамо аутопут. Возили смо како треба", додала је Михајловић.

Коментара: 1


#   Бујановац   саобраћај   ауто-пут   Зорана Михајловић   Грделица   седница Владе
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Dragoljub, 28.07.2017.:
    Ne pristajem na manje od 150-160 mph (milja/ha), tačka, haug, ja govorio.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима