Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zorana Mihajlović podržala inicijativu da najveća brzina na auto-putevima bude 130 km/h

rssBookmark and Share

Bujanovac 26.07.2017.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da podržava najavljenu meru MUP-a da se vozačima meri srednja brzina na autoputu, ali i da će predložiti da se maksimalna brzina na autoputu poveća sa 120 na 130 km na sat.

Imamo moderne puteve, predložiću i veću dozvoljenu brzinu
Imamo moderne puteve, predložiću i veću dozvoljenu brzinu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, najavila je danas da će pokrenuti inicijativu da se poveća dozvoljena maksimalna brzina na auto-putevima u Srbiji sa 120 na 130 km na sat, kako je to svuda gde postoje moderni i kvalitetni auto-putevi.

Potpredsednica Mihajlović je ocenila da u Srbiji može da se poveća dozvoljena brzina po ugledu na evropsku praksu, jer se i kod nas poslednjih godina, prilikom izgradnje auto-puteva, vodilo računa o kvalitetu.

“Imamo zaista moderan auto-put i pokrenuću to pitanje”, rekla je Mihajlovićeva, dodajući da očekuje da će tada od Beograda do Čačka moći da se stigne za sat vremena.

Upitana o najavljenoj meri MUP-a da se vozačima meri srednja brzina na auto-putu, Mihajlovićeva je rekla da tu meru podržava, kao i svaku drugu koja može da pomogne da se poveća bezbednost u saobraćaju.

“Ta praksa postoji i u nekim drugim državama, pa bi bila dobra i za Srbiju”, rekla je Mihajlovićeva nakon obilaska deonice Srpska kuća–Levosoje na Koridoru 10.

Na pitanje za koliko je ona svojim vozilom prešla autoput od Beograda do Niša, Mihajlović je rekla da je vožnja trajala ukupno tri sata i da su vozili po propisu.

"Došla sam ranije u obilazak gradilišta, zaboravlja se da mi samo kroz Grdeličku klisuru nemamo autoput. Vozili smo kako treba", dodala je Mihajlović.

Komentara: 1


#   Bujanovac   saobraćaj   auto-put   Zorana Mihajlović   Grdelica   sednica Vlade
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Dragoljub, 28.07.2017.:
    Ne pristajem na manje od 150-160 mph (milja/ha), tačka, haug, ja govorio.


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima