Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хуман гест у Скуштини Србије: Перица дарује бубрег Јелени

rssBookmark and Share

11.02.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Демократска странка спремна је да се покрене дебата о промени закона како би сви грађани били потенцијални донори органа, рекао је данас у Скупштини Србије посланик ДС-а, Душан Милисављевић из Ниша.

Душан, Јелена и Перица,  Фото: Душан Милисављевић Твитер
Душан, Јелена и Перица, Фото: Душан Милисављевић Твитер

На конференцији за новинаре одржаној у холу скупштинсе зграде, поред Милисављевића, окупљеним новинарима обратили су се Јелена Миловановић из Смедеревске Паланке и Перица Вујовић из Ариља.

Јелена, која већ дуже време чека на трансплатацију бубрега и Перица Вујовић, упознали су се преко друштвених мрежа, након чега је он изразо жељу да јој помогне и донира свој бубрег.

Перица Вујовић је присутним новинарима изјавио да је имао велику жељу да јој помогне, иако се нису познавали, а и због Јеленине велике жеље за животом.

Говорећи о промени закона, посланик Милисављевић је изјавио да ће једино тако моћи да се помогне свима онима који чекају на трансплатацију органа.

Душан Милисављевић, који је заједно са Јеленом и Перицом у холу Скупштине Србије говорио на конфенцији за штампу, рекао је, "Демократска странка је спремна да се покрене скупштинска и јавана дебата о промени закона како би сви грађани били потенцијални донатори, а да они који не желе да потпишу донаторске картице, једноставно то и не ураде".

Милисављевић је такође упутио апел грађанима, републичкој и локалној власти, као и политичком организацијама, на што хуманији поглед у донаторству и да је веома битно да се јача сам програм донорства и шири свет о томе...

Изменом законских решења, не би било више потребе за одлазак у иностранство и тамо обављати трасплатације органа, истако је Милисављевић

Коментара: 0


#   Душан Милисављевић     друштвене мреже   трансплантација   бубрег   Скупштина Србије   измена закона   Смедеревска Паланка   донаторство   Јелена Миловановић   Перица Вујовић   Ариље
@dusanorldusan @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима