Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Идеја о отварању демографског центра и истраживачке станице

rssBookmark and Share

Ниш 11.10.2019. Јужна Србија Инфо

Демографски центар у Нишу би пратио све демократске промене на југу и истоку Србије.

Идеја о отварању демографског центра и истраживачке станице

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић примила је у Београду на разговор начелницу Нишавског управног округа Драгану Сотировски и представнике Природно математичког факултета у Нишу, који су јој изнели могућност отварања демографског центра у Нишу.

Истовремено, било је разговора и о оживљавању руралних средина, посебно у  Заплању где има потенцијала за  развој туризам.

Идеју око покретања обнова појединих зграда основних школа у Заплању и опремања лабораторијским кабинетима , министарка Ђукић Дејановић оценила је одличним, како би Ниш и околина могли  да добију истраживачку станицу за боравак студената разних факултета, као и боравак основаца и средњошколаца ван града.

Дан раније начелница Нишавског округа Драгана Сотировски и група професора Природно математичког факултета је посетила општину Гаџин Хан и разгледала неколико локација за могућу истраживачку станицу. 

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   демографија   Драгана Сотировски   Гаџин Хан   Природно-математички факултет   Славица Ђукић Дејановић
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима