Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ideja o otvaranju demografskog centra i istraživačke stanice

rssBookmark and Share

Niš 11.10.2019. Južna Srbija Info

Demografski centar u Nišu bi pratio sve demokratske promene na jugu i istoku Srbije.

Ideja o otvaranju demografskog centra i istraživačke stanice

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović primila je u Beogradu na razgovor načelnicu Nišavskog upravnog okruga Draganu Sotirovski i predstavnike Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu, koji su joj izneli mogućnost otvaranja demografskog centra u Nišu.

Istovremeno, bilo je razgovora i o oživljavanju ruralnih sredina, posebno u  Zaplanju gde ima potencijala za  razvoj turizam.

Ideju oko pokretanja obnova pojedinih zgrada osnovnih škola u Zaplanju i opremanja laboratorijskim kabinetima , ministarka Đukić Dejanović ocenila je odličnim, kako bi Niš i okolina mogli  da dobiju istraživačku stanicu za boravak studenata raznih fakulteta, kao i boravak osnovaca i srednjoškolaca van grada.

Dan ranije načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i grupa profesora Prirodno matematičkog fakulteta je posetila opštinu Gadžin Han i razgledala nekoliko lokacija za moguću istraživačku stanicu. 

Komentara: 0


#   Niš   Beograd   demografija   Dragana Sotirovski   Gadžin Han   Prirodno-matematički fakultet   Slavica Đukić Dejanović
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima