Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац дугује Црвеном крсту за храну

rssBookmark and Share

Лесковац 24.10.2010. Агенција ФоНет

Председник Управног одбора лесковачке Градске организације Црвеног крста Небојша Цакић изјавио је да је под знаком питања почетак рада народне кухиње због старог дуга за спремање хране који град Лесковац није платио.

Лесковац дугује Црвеном крсту за храну
ЛЕСКОВАЦ - "Искрено се надамо да ће народна кухиња почети да ради 1. новембра, прошле године је радила већ у октобру. Али, ако град не измири обавезе према Дому ученика и студената, где се храна спрема, и према Црвеном крсту, немамо могућности да организујемо рад народне кухиње", рекао је Цакић.

Он је изјавио да је Црвени крст "урадио све што је неопходно и преузео намирнице које обезбеђује Влада Србије за припремање оброка у Народној кухињи за наредна четири месеца".

"За неколико дана стићи ће још 24 тоне брашна, обавили смо разговоре са Домом ученика и студената, како би договорили цену припремања оброка, то је негде око 17 динара по оброку, што је најмање у Србији", рекао је Цакић.

Он је изјавио да дугови од октобра 2009. до априла ове године износе око 500.000 динара.

Потпредседник Скупштине града Миодраг Миладиновић, који је задужен и за рад народне кухиње, рекао је да се "искрено нада" да ће почети са радом 1. новембра.

"Очекујем да проблем са плаћањем буде решен на првој седници Градског већа, почетком недеље, и да ће 500 корисника нормално добијати бесплатан оброк. Радимо да обезбедимо намирнице за бесплатне оброке за још 100 особа, јер је то прека потреба, због све већег сиромаштва у Лесковцу", изјавио је Миладиновић.


Коментара: 0


#       Лесковац   народна кухиња   Миодраг Миладиновић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима