Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac duguje Crvenom krstu za hranu

rssBookmark and Share

Leskovac 24.10.2010. Agencija FoNet

Predsednik Upravnog odbora leskovačke Gradske organizacije Crvenog krsta Nebojša Cakić izjavio je da je pod znakom pitanja početak rada narodne kuhinje zbog starog duga za spremanje hrane koji grad Leskovac nije platio.

Leskovac duguje Crvenom krstu za hranu
LESKOVAC - "Iskreno se nadamo da će narodna kuhinja početi da radi 1. novembra, prošle godine je radila već u oktobru. Ali, ako grad ne izmiri obaveze prema Domu učenika i studenata, gde se hrana sprema, i prema Crvenom krstu, nemamo mogućnosti da organizujemo rad narodne kuhinje", rekao je Cakić.

On je izjavio da je Crveni krst "uradio sve što je neophodno i preuzeo namirnice koje obezbeđuje Vlada Srbije za pripremanje obroka u Narodnoj kuhinji za naredna četiri meseca".

"Za nekoliko dana stići će još 24 tone brašna, obavili smo razgovore sa Domom učenika i studenata, kako bi dogovorili cenu pripremanja obroka, to je negde oko 17 dinara po obroku, što je najmanje u Srbiji", rekao je Cakić.

On je izjavio da dugovi od oktobra 2009. do aprila ove godine iznose oko 500.000 dinara.

Potpredsednik Skupštine grada Miodrag Miladinović, koji je zadužen i za rad narodne kuhinje, rekao je da se "iskreno nada" da će početi sa radom 1. novembra.

"Očekujem da problem sa plaćanjem bude rešen na prvoj sednici Gradskog veća, početkom nedelje, i da će 500 korisnika normalno dobijati besplatan obrok. Radimo da obezbedimo namirnice za besplatne obroke za još 100 osoba, jer je to preka potreba, zbog sve većeg siromaštva u Leskovcu", izjavio je Miladinović.


Komentara: 0


#       Leskovac   narodna kuhinja   Miodrag Miladinović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima