Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лозни калем једно од највећих градилишта у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 24.07.2018. Јужна Србија Инфо

Дарко Булатовић обишао је завршне радове на изградњи саобраћајница у радној зони Лозни калем у Нишкој бањи и посетио градилиште фабрике Ими, чија се изградња приводи крају.

Лозни калем једно од највећих градилишта у Нишу

Град Ниш је до сада у комунално опремање ове радне зоне, у изградњу водоводне и канализационе мреже, гасовода, изградњу и асфалтирање скоро 3 километра саобраћајница, инвестирао око 250 милиона динара.

Тиме су, према речима Градоначелника, испуњене све обавезе Града према инвеститору, а уједно је створен простор од скоро 30 хектара, коме је вишеструко увећана вредност, и који, због своје опремљености, представља  привлачан простор за нове инвеститоре, а пре свега оне који желе да се баве туризмом и пратећим  делатностима.

У овом тренутку, на уређењу саобраћајница, тротоара, комуналне инфраструктуре, као и на изградњи саме фабрике, ради више од 250 људи. Тај број радника, каже Градоначелник Булатовића, чини га једним од највећих градилишта у читавој земљи и пројектом од огромног значаја за Град Ниш.

Фабрика ИММИ ускоро почиње са радом, и у њој ће, по плановима инвеститора, бити отворено 1250 нових радних места и то не само производних, већ ће, према плановима, овде радити и више од 500 инжењера.

Само од пореза на зараде запослених у овој фабрици, процењује се да ће Град имати приходе од око 100 милиона динара годишње. То показује да су  улагања у уређење радне зоне оправдана и да ће се сва уложена средства врло брзо вратити у Буџет Града, рекао је Градоначелник Ниша.

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   изградња   Лозни калем   ИМИ компанија
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима