Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловић у Врању: Пре годину дана није било ничега, крајем марта уручење кључева нових станва

rssBookmark and Share

Врање 10.02.2020. Јужна Србија Инфо

У оквиру своје посете Врању, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић обишла је завршне радове на изградњи станова за снаге безбедности и присуствовала почетку радова на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у Врању

Михајловић у Врању: Пре годину дана није било ничега, крајем марта уручење кључева нових станва

Градоначелник Слободан Миленковић истакао је да је ово велики капитални пројекат за град Врање, који се реализује уз помоћ и подршку Владе Републике Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„Завршетком пројекта, Врање ће добити постројење изузетно битно и значајно за грађане, одрживи развој града и уређење области заштите животне средине. Као локална самоуправа завршили смо изградњу свих доводних колектора који се протежу кроз град Врање али и из Врањске Бање. На овај начин, остварујемо циљ који се реализује кроз национални инвестициони план, инициран од стране председника Александра Вучића, да свако домаћинство, свако село има уређену комуналну инфраструктуру, као и асфалтирану саобраћајницу“, нагласио је градоначелник, који се захвалио ресорном министарству и потпредседници Владе на подршци.

Директор Немачке развојне банке КФW у Србији Арне Гос рекао је да се овим пројектом решава једно од значајних еколошких питања за град Врање. „Заједничком сарадњом допринели смо побољшању пречишћавања отпадних вода и у будућности ћемо заједно са вама радити на решавању питања чврстог отпада. Од 2000. године до сада уложено је скоро две милијарде евра у развој Србије“, рекао је Гос.

Михајловић је истакла је да ће Врање бити комплетно уређено у области комуналне инфарструктуре.

„Почаствована сам што сам данас овде и што ће данас почети радови на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода.

У комуналну инфраструктуру укупно се улаже 32 милиона евра, како у водоснабдевање, тако и у прикупљање и пречишћавање отпадних вода. Била сам да обиђем и станове које градимо за припаднике снага безбедности и то сада изгледа потпуно другачије. Пре годину дана није било ничега, сада је ту зграда са становима који се уређују. Очекујемо да крајем марта уручимо и прве кључеве. У Врању се гради 186 станова, а било је преко 200 пријава. Врање има свој аутопут, Врање је град који завршава своју комуналну инфарстуктуру, и Врање је први град у земљи који је уредио све што је било потребно за изградњу станова. Врање је пример како може да функционише једна локална самоуправа и због тога је мени веома драго што сам данас овде“, закључила је Михајловић.

Присутнима се обратио и начелник Пчињског округа Срећко Пејковић. Укупна вредност фабрике за пречишћавање отпадних вода износи 11,7 милиона евра, а рок за завршетак радова је фебруар 2021. године. Од укупног износа, 95 одсто је грант КфW банке, а пет одсто средстава издваја локална самоуправа.

Коментара: 0


#   Врање   Зорана Михајловић   станови   Слободан Миленковић   безбедносне снаге
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима