Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlović u Vranju: Pre godinu dana nije bilo ničega, krajem marta uručenje ključeva novih stanva

rssBookmark and Share

Vranje 10.02.2020. Južna Srbija Info

U okviru svoje posete Vranju, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović obišla je završne radove na izgradnji stanova za snage bezbednosti i prisustvovala početku radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju

Mihajlović u Vranju: Pre godinu dana nije bilo ničega, krajem marta uručenje ključeva novih stanva

Gradonačelnik Slobodan Milenković istakao je da je ovo veliki kapitalni projekat za grad Vranje, koji se realizuje uz pomoć i podršku Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Završetkom projekta, Vranje će dobiti postrojenje izuzetno bitno i značajno za građane, održivi razvoj grada i uređenje oblasti zaštite životne sredine. Kao lokalna samouprava završili smo izgradnju svih dovodnih kolektora koji se protežu kroz grad Vranje ali i iz Vranjske Banje. Na ovaj način, ostvarujemo cilj koji se realizuje kroz nacionalni investicioni plan, iniciran od strane predsednika Aleksandra Vučića, da svako domaćinstvo, svako selo ima uređenu komunalnu infrastrukturu, kao i asfaltiranu saobraćajnicu“, naglasio je gradonačelnik, koji se zahvalio resornom ministarstvu i potpredsednici Vlade na podršci.

Direktor Nemačke razvojne banke KFW u Srbiji Arne Gos rekao je da se ovim projektom rešava jedno od značajnih ekoloških pitanja za grad Vranje. „Zajedničkom saradnjom doprineli smo poboljšanju prečišćavanja otpadnih voda i u budućnosti ćemo zajedno sa vama raditi na rešavanju pitanja čvrstog otpada. Od 2000. godine do sada uloženo je skoro dve milijarde evra u razvoj Srbije“, rekao je Gos.

Mihajlović je istakla je da će Vranje biti kompletno uređeno u oblasti komunalne infarstrukture.

„Počastvovana sam što sam danas ovde i što će danas početi radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

U komunalnu infrastrukturu ukupno se ulaže 32 miliona evra, kako u vodosnabdevanje, tako i u prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. Bila sam da obiđem i stanove koje gradimo za pripadnike snaga bezbednosti i to sada izgleda potpuno drugačije. Pre godinu dana nije bilo ničega, sada je tu zgrada sa stanovima koji se uređuju. Očekujemo da krajem marta uručimo i prve ključeve. U Vranju se gradi 186 stanova, a bilo je preko 200 prijava. Vranje ima svoj autoput, Vranje je grad koji završava svoju komunalnu infarstukturu, i Vranje je prvi grad u zemlji koji je uredio sve što je bilo potrebno za izgradnju stanova. Vranje je primer kako može da funkcioniše jedna lokalna samouprava i zbog toga je meni veoma drago što sam danas ovde“, zaključila je Mihajlović.

Prisutnima se obratio i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković. Ukupna vrednost fabrike za prečišćavanje otpadnih voda iznosi 11,7 miliona evra, a rok za završetak radova je februar 2021. godine. Od ukupnog iznosa, 95 odsto je grant KfW banke, a pet odsto sredstava izdvaja lokalna samouprava.

Komentara: 0


#   Vranje   Zorana Mihajlović   stanovi   Slobodan Milenković   bezbednosne snage
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima