Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Миодраг Стојковић: Надам се да ћу знање са Харварда што пре да донесем у Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 01.10.2019. РТС, ФоНет, Н1

Одлазак доктора Миодрага Стојковића у Америку у мају ове године изазвао је бројне полемике, преноси Радио-телевизија Србије.

Миодраг Стојковић: Нисам напустио Србију
Миодраг Стојковић: Нисам напустио Србију

Један од водећих светских генетечара Миодраг Стојковић поручио је са Харварда да родни Лесковац и Србију није напустио, већ да је отишао по мало знања како би његов рад на пољу стерилитета био још успешнији.

Понуда водећег светског универзитета да две године води пројекат о могућности примене матичних ћелија у лечењу стерилитета не пропушта се, поручује овај научник.

"Жеља да будем на извору те науке је у овом тренутку победила и ја сам сад тренутно на Харварду са великом надом да све то знање што пре донесем у Лесковац", рекао је Стојковић.

Научник који је први у свету клонирао људске матичне ћелије у медицинске сврхе, после рада у престижним истраживачким центрима без много размишљања одлучио се на повратак.

Доказ да је направио добар корак су бебе зачете у Лесковцу.

Панои са фотографијама које стижу из целог света постају претесни.

"Ја сам увек био да неко када оде негде у иностранство покупи што више тог знања и то знање донесе кући", рекао је Миодраг Стојковић.

Додаје да, ипак, остаје жал за Банком матичних ћелија, а колико је важно да је Србија што пре добије, каже, потврђује недавно гашење банке у Швајцарској где су многи наши грађани чували свој генетски материјал.

Коментара: 0


#   Лесковац   Миодраг Стојковић генетичар   Харвард
@MioStojkovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима