Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Генетичар Стојковић отишао из Лесковца, на Харварду предводи тим за истраживање матичних ћелија

rssBookmark and Share

Лесковац 28.05.2019. Политика, Мондо

Чувени српски генетичар др Миодраг Стојковић, власник болнице за лечење стерилитета у Лесковцу и професор на Медицинском факултету у Крагујевцу, свој Лесковац ће заменити Харвардом.

Генетичар Стојковић отишао из Лесковца, на Харварду предводи тим за истраживање матичних ћелија

Доктор Стојковић ће, наводи беорадска "Политика", следеће две године бити на челу тима за истраживање матичних ћелија на Универзитету Харвард.

Код куће, др Стојковић није прошао први круг избора за члана САНУ, а тим поводом је поручио: "Брука је њихова а не моја, нећу се више кандидовати".

Пре тога је на матичном факултету била афера када је Стојковић смењиван, а на чело катедре коју води покушано да се доведе замена која нема никакве везе истраживањима и програмима који су се тамо спроводила. Чак је било речи да ће се Катедра за матичне ћелије распустити. Са факултета су то све дематовали, а и катедра и др Стојковић су "опстали".

"Епилог је да ће овај научник затражити одсуство са Медицинског факултета и отићи у свет како би потражио боље услове за рад и развој Центра за изучавање матичних ћелија, чије је оснивање покренуо, а који још није завршен", пише лист.

Како се наводи, Стојковићева клиника за лечење стерилитета у последњих 10 година помогла је рађање више од 800 деце.

Коментара: 2


#   Лесковац   Миодраг Стојковић генетичар   наука   матичне ћелије   САНУ   Харвард
@MioStojkovic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-5)

    Света, 28.05.2019.:
    Отишао је и он, као и многи други, да помажу земље НАТО, да јачају и да их пошаљу као претходницу да уништавају Србију. Не постаје се Американац а да не продаш душу. Мислим да је професор Миланковић доказао да се може и код нас свако ко воли науку бавити науком и постизати врхунске резултате. Али многи више воле да оду као Тесла да би били искориштени и на крају усмрћени одрођивањем од својих корена. И матичне ћелије спадају у оружје будућности као и вирус у рачунарима. Само напред...

  • (+6) (-)

    sunce ti, 29.05.2019.:
    Nije on otišao, on je oteran, prognan.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима