Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Genetičar Stojković otišao iz Leskovca, na Harvardu predvodi tim za istraživanje matičnih ćelija

rssBookmark and Share

Leskovac 28.05.2019. Politika, Mondo

Čuveni srpski genetičar dr Miodrag Stojković, vlasnik bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu i profesor na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, svoj Leskovac će zameniti Harvardom.

Genetičar Stojković otišao iz Leskovca, na Harvardu predvodi tim za istraživanje matičnih ćelija

Doktor Stojković će, navodi beoradska "Politika", sledeće dve godine biti na čelu tima za istraživanje matičnih ćelija na Univerzitetu Harvard.

Kod kuće, dr Stojković nije prošao prvi krug izbora za člana SANU, a tim povodom je poručio: "Bruka je njihova a ne moja, neću se više kandidovati".

Pre toga je na matičnom fakultetu bila afera kada je Stojković smenjivan, a na čelo katedre koju vodi pokušano da se dovede zamena koja nema nikakve veze istraživanjima i programima koji su se tamo sprovodila. Čak je bilo reči da će se Katedra za matične ćelije raspustiti. Sa fakulteta su to sve dematovali, a i katedra i dr Stojković su "opstali".

"Epilog je da će ovaj naučnik zatražiti odsustvo sa Medicinskog fakulteta i otići u svet kako bi potražio bolje uslove za rad i razvoj Centra za izučavanje matičnih ćelija, čije je osnivanje pokrenuo, a koji još nije završen", piše list.

Kako se navodi, Stojkovićeva klinika za lečenje steriliteta u poslednjih 10 godina pomogla je rađanje više od 800 dece.

Komentara: 2


#   Leskovac   Miodrag Stojković genetičar   nauka   matične ćelije   SANU   Harvard
@MioStojkovic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-5)

    Sveta, 28.05.2019.:
    Otišao je i on, kao i mnogi drugi, da pomažu zemlje NATO, da jačaju i da ih pošalju kao prethodnicu da uništavaju Srbiju. Ne postaje se Amerikanac a da ne prodaš dušu. Mislim da je profesor Milanković dokazao da se može i kod nas svako ko voli nauku baviti naukom i postizati vrhunske rezultate. Ali mnogi više vole da odu kao Tesla da bi bili iskorišteni i na kraju usmrćeni odrođivanjem od svojih korena. I matične ćelije spadaju u oružje budućnosti kao i virus u računarima. Samo napred...

  • (+6) (-)

    sunce ti, 29.05.2019.:
    Nije on otišao, on je oteran, prognan.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima