Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ништа од планираног завршетка Коридора 10, извођач напустио градилиште

rssBookmark and Share

Димитровград 24.01.2017. Јелена Попадић Политика, Јужна србија Инфо

Фирма„Актор”, којем је поверена градња четири деонице источном краку, напустио градилиште, а рачун им је годину дана у блокади за десет милиона евра, наведено у Извештају Радне групе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Фото: Коридори Србије
Фото: Коридори Србије

Коридор 10, по свему судећи, неће бити завршен до краја ове године, као што је најављивано. Јер, грчко предузеће Актор које гради четири деонице на источном краку према граници са Бугарском, нема потребну радну снагу и механизацију, не располаже материјалом за непрекидно извођење радова, а рачун им је више од годину дана у блокади наведено је у Извештају о градњи аутопута Ниш-Димитровград који је крајем децембра сачинила Радна група Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Чланови Радне групе, како стоји у овом документу, сматрају да је за ово одговорно предузеће „Коридори Србије” чији представници нису пратили и контролисали динамику радова нити су кажњавали извођача због непоштовања уговора. „Коридори”, бележили су и одобравали додатне трошкове и одштетне захтеве инвеститора, али нису реаговали на пропусте извођача.

Уплаћивали су Грцима новац за материјал без одобрења банака, али су они остајали дужни добављачима, истовремено су напустили градилиште, а материјал пропада. Зашто им нису уплаћивали, није наведено у извештају од 27 децембра који су сачинили помоћници министарке Зоране Михајловић Саша Стојановић и Јованка Атанацковић, као и службеници Предраг Павлица, Небојша Павловић и Владимир Гуцић.

Коментара: 0


#   Путеви Србије   Димитровград   ауто-пут   коридор 10   изградња   Саша Стојановић   Коридори Србије   радна група   Актор
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима